Ensam i Uppsala för första gången

Så nu är flyttningen helt officell och jag sitter nu för första gången själv i lägenheten med alla mina grejer att plocka rätt på. Det kommer nog ta lite tid innan allt hittar sin plats men det är bara att låta det ta sin tid. I helgen var även min första gasque, vilket blev en riktigt rolig kväll och jag ser fram emot nästa. Från denna tillställning tar jag även med mig den lilla slovakiska eva lyckades lära mig. De användbara orden hej och skål.

Dettta blir ett ovanligt kort meddelande men jag är inte speciellt kreativ då jag har så mycket i huvet iaf med att vänja mig vid lägenheten och detfaktum att skolan börjar imorgon. Huvudet är helt enkelt fullt med min nya tillvaro..

Till nästa gång

Först grillkväll, sedan Uppsala helg

Jag kan börja med att säga att trots att jag inte skrivit på ett tag så är det inget missat. det har nämligen varit jobb, jobb och jobb fram tills nu. och jag kan ärligt säga att jag börjar tröttna på det. men men nu är det bara tre dagar kvar så det är bara att uthärda det:)

Men förra torsdagenblev det grillkväll med tjerna hemma hos mig, lite av en samling innan alla begav sig av åt olika håll. Det var dock många som inte kunde komma vilket var trist, me malin, a-k och annica kom iaf. och det blev en riktigt rolig kväll med film, för mycket att äta (som vanligt) och lite spel. Där jag och a-k lyckades ta hem storsegern.

Efter denna lyckade kväll var det en dags arbete innan jag tog tåget till Uppsala för att gå på lite inspark men kanske framförallt se mitt rum och träffa Maria och se igenom lägenheten och även lära känna Uppsala.

Sammanfattningsvis kan jag säga att helgen var toppen, lägenheten och rummet var helt underbara och Uppsala var pecis lika mysigt som vanligt. Även om jag bara hann vara med på några timmarsspex skrivande med minfaddergrupp så var jag nöjd. Gruppen var toppen.

Det känns dock tråkigt att lämna allt det välkända och alla nära och kära men det är sånt man får vänja sig vid och dessutom vet jag att de alltid finns där och att de bara är en busstur. tågtur, mobilsamtal, mejl eller sms bort. Det kommer noggaranterat bli en hel del resor hem och även till karlstad där anna-karin nu bor. Lycka till till dig och din start i Karlstad,


Första blodet

Så Tisdag eftermiddag var det dags, provtagning för att bli blodgivare. Stressade iväg från jobbet iväg till lasarettet och blodcentralen, där jag hann med en kort GRATIS fika innan jag fick besvara en hälsodeklaration och sedan ha en personlig intervju med frågor om hälsodeklarationen, och så efetr att ha klarat detta så var det dags för att ge ifrån sig lite blod. Eftreåt kan jag bara säga att det inte var farligt alls, innan blodprovet kom nämligen tagning av blodtrycket som jag tyckte var värre. Snacka om att de drar åt hårt. Hela armen dunkade och kändes lätt konstig. När de sedan tog blodprovet stack det bara till lite och sedan kändes det inte mer, mycket bättre än stick i fingret. Så nu är det bara att vänta två veckor för att se om jag är frisk och har bra värden, fingers crossed... Sedan blir det dags att lämna blod för första gången...

Film, film, film, vänner och så TP

Så har ännu en helg gått, och ja jag vet att jag är lite seg med att blogga om det men men. En helg som var raka motsatsen till vädret. För vädret var rent ut sagt uruselt, ösregn helgen igenom. men helgens solsken var de underbara vännerna. För lördag eftrmiddag anlände A-K, Malin och Annica hem till mig för en filmkväll, tråkigt dock att Camilla inte kunde komma. Vi startade med den nästan obligatoriska tacosen, efter detta började filmtittningen och tillsammans med det kom även godsakerna fram. Under kvällen hann vi se 27 Dresses, Resident Evil 3:Extinction och Gabriel. Efter detta bestämde vi oss för att motioera geniknölarna med lite spel, ur just genisynpunkten kanske det inte var så lysande efetrsom klockan hunnit bli halv tio:) Efter en omgång Cluedo, körde vi igång ett lång parti TP, låt os säga att hjärnan kanske inte direkt är på topp en lördagkväll runt tolv.. Spelet pågick i nästan två och en halv timme innan det tillslut avgjordes runt ett. ett av de mest minnesvärda stunderna var när Annica och A-K desperat försökte komma på Franz Kafkas namn, de kunde hela hans livshistoria men inte namnet, så de tvingades ge upp i och fick ingen tårtbit:P

Malin sov sedan över till Söndagen då vi spenderade hela dagen med att slö och se mer film, nämligen the Nanny Diaries och Guldkompassen, innan vi åkte in till Ludvika och träffade Annica och A-K och Erik på Donken, QP Cheese som alltid, för att sedan se mer film. Batman, The Dark Knight. Verkligen en jättebra film, blev otroligt glatt överraskad. Den hade helt enklet allt som krävs för en bra film. Action, bra handling, många oväntade svängar ochsjälvklart stora uppoffringar från hjälten. Det stora utropstecknet var dock Heath Ledgers tolkning av Jokern, så otroligt bra. Han förtjänar verkligen all bra kritik han fått för rollen även om han inte finns kvar för att höra den, personligen anser jag det är den bästa roll han gjort. Genom hans rollprestation blev Jokern levande, kuslig, psykologiskt elak och fullständigt fantastiskt. Kan bara hoppas att han blir den andra som får motta en Oscar postmortum.

Efter denna helg började sedan arbetet på ABB..


Ett långt dopp i det blå..

Eftersom igår skulle vara den sista fina dagen på ett tag enligt meterologerna, och det verkar stämma, begav vii oss ner till kusinernas privata badplats vid Udden. Väl där spelade vi in en liten kortfilm på skoj, något vi gjort förut men med olika teman, alla lika skrattretande charmiga. Otroligt roliga och pinsamma att se efteråt. Det faktum att vi gjorde våran tolkning av hajen innebar vattenfilmning, vilket visade sig vara mycketr svårt och innebar att vi fick lov att vara i vattnet hela tiden, vilket blev lite kyuligt efter ett tag:) Eftesom jag hade längst hår fick jag bli den hjälplösa mön som behövdes räddas och efetrsom Tove hade kortast fick hon bli min hjälte, mendet spelade egentligen ingen roll efetrsom det slutade med att båda dog iaf. Slutprodukten kommer inte direkt bli något oscars material, men bara vi klippt ihop allt och satt till musik kommer det bli ännu ett kulminne att dela med kusinerna och syster.

Idag är vädret uselt men jag tycker inte det gör speciellt mycket eftersom om bara en liten stund kommer några vänner över för en filmkväll och då passar vädret perfekt..

RSS 2.0