Ny vecka, ser ut som takten snart kan dras ner lite:)

Så tentan i fredags gick nog inte väg, ska till ett mirakel om det ska gå bra- jäklar vilka luckor och blackout som kom, tidsserie analys kan slänga sig ivägen.. blir ett nytt försök 17..
men skitsamma för helgen var helt fantastisk, perfection:) förutom att jag låste fast cykeln och tappa nyckeln men det ska jag fixa i veckan!
Nåja helgen:) På fredag kväll tog sig Dennis hit och det blev lite kvällsmys med tacos och tända ljus, med lätt snöstorm ute, vilket märktes dagen därpå då fick fick gräva ut hans bil och ännu mer i enköping då den var fullständigt borta..
Lördagförmiddag blev LÅÅNNNNNNNNGGG sovmorgon och sen bara lugn och mys med lite frukost och en del godis:) sen bar det av till enköping och hotellet, rolig biltur som alltid:) Hotellet var jättefint och där möte vi även upp hans föräldrar och efter att ha tagit det lugnt och fixat till oss blev det taxi till regementet där 50 års festen var. Jätte fina lokaler och alldeles för god mat, trodde nästan jag skulle spricka, inte lika illa som i Amsterdam dock men på G
Sen vad kan man säga toppen kväll med bra sällskap, snöigt väder och vad annat än mysigt kan en hotellnatt vara, väldigt fluffiga täcken! men lite väl varmt på rummet..
Hotell frukosten smällde som vanligt högt! Efter en lugn morgon blev det en biltur hemåt i snövädret, vilke inte var helt fel det heller! med ett stopp hos fredriks nya lägenhet och lite julshopping, följt av julpynt i Dennis lägenhet, blev riktigt fint och mysigt!
Efter lite mat var det dags för mig att ta bussen mot fröjdberget för lite adventsmys på kvällen:)
Vilket ledde till en tidig morgon idag och tillbaka till Uppsala och skolan, vi blev dock relativt snabbt klara med HWA2 efter bara lite trubbel med datan, sen följt av vad kan ha varit en av de segaste föreläsnigarna på länge, inte för att det var tråkigt eller ointressant utan jag var bara helt slut inte ens kaffet hjälpte. Det kan ju ha något att göra med det faktum att jag varit grymt förkyld i en vecka och att takten varit ganska uppskruvad överhuvudtaget utan någon riktig återhämtning och att det börjar kännas i behov av lov, långt lov! Men det ser ut som det kan komma och lösa sig eftersom vi nu med undantag av några föreläsningar nu själva kan planera upplägg av arbete och vi hoppas nu på en långhelg:)
Var dessutom på intervju för företagsvärd på Kontaktdagarna, kändes väl inte riktigt klockrent men jag hoppas att jag får det, vore grymt kul och en riktigt bra erfarenhet!
Ikväll blir det tidig helg innan morgon dagen kommer som också verkar fullspäckad, helg kom fort!!!

Förkylning ordet för veckan

Så den här veckan såg redan från start ut att bli en riktigt tuff vecka av många orsaker men med ett guld slut av många orsaker. Men till att börja med skulle HWA1 bli klar, HWA2 i princip göras klart, föreläsningar, problem solvings och tentaplugga på en sån krånglig kurs så det inte är sant var andra delar plus lite allmänt som städning och vad händer på måndagen. Jag får någon slags akutförkylning vilket gör att näsan läckt som en kran i princip konstant måndag till onsdag med en kombination av taggtråd i halsen och till och från feber har verkligen hjälpt denna vecka.. Jäklar vilken taskig tajming.. men idag så är jag bara lite snuvig inget ont i halsen och febern är borta-yes! Vilket var skönt eftersom idag blev en Sthlm resa med kusinerna, moster, syster och mor med främst en tur i Gamla stan:) med höjdpunkten Michelangeloo, helt sagolika pizzor och heder till mig och Tove för vårt pizza ätande;) Inköpen blev en påse handgjord choklad,, mums mums mums! och tre böcker från SF-bokhandeln, läst bara några sidor men verkar jättebra!!!
Men bara jag tar mig förbi tenta imorgon på morgonen så kommer belöning för skitveckan.. Lite shopping, julklappar och något till lördagen och såklart mat! Hem och tvätta skönt med rena kläder och sen lugn eftermiddag innan Dennis kommer hit på kvällen<3 Lördagen blir vi kvar hos mig i Uppsala och bara tar en lugn förmiddag tror jag får se vad det blir, sen blir det hotell i Enköping och 50års fest på kvällen! och hotell innebär hotellfrukost, Lovley! och då är det dessutom första advent:) MEN måste förbi tentan imorgon först...

Åh statistik

Måste bara lägga ut det inlägg jag fick av Isabelle, uppskattade det verkligen och i föreläsningspausen idag hade vi rätt kul åt den;)  Statistikhumor på hög nivå:P
Här kommer lite uppmuntran från en statistiker till en annan:

How statisticians do it...
Statisticians probably do it.
Statisticians do it continuously but discretely.
Statisticians do it when it counts.
Statisticians do it with large numbers.
Statisticians do it with significance.
Statisticians do it on random walks.
Statisticians do it stochastically.
Statisticians do it. After all, it's only normal.
Statisticians do it with standard deviations.
Statisticians do it with 95% confidence.
Statisticians do it with only a 5% chance of being rejected.

You Might Be a Statistician if...
no one wants your job.
you are right 95% of the time.
you feel complete and sufficient.
you found accountancy too exciting.
you never have to say you are certain.
you may not be normal but you are transformable. 

How many statisticians does it take to change a light bulb?
"With what degree of certainty do you need to know?"
3.67 statisticians on the average.
75.23% of the population believe that it takes less than four statisticians.

Top ten reasons to be a statistician
Estimating parameters is easier than dealing with real life.
Statisticians are significant
I always wanted to learn the entire Greek alphabet.
The probability a statistician major will get a job is > .9999.
If I flunk out I can always transfer to Engineering.
We do it with confidence, frequency, and variability.
You never have to be right - only close.
We're normal and everyone else is skewed.
The regression line looks better than the unemployment line.
No one knows what we do so we are always right.

Och så mitt absoluta favoritcitat:
"I am not an outlier, I just haven't found my distribution yet!"
Ser man på, inte helt fel att vara statistiker alltså:)
kan efter en viktig härledning från Lars också konstatera att vår klass tillhör den elfte generationens renblodiga statistiker, i rakt nedstigande led från Normalfördelnings fader den store Gauss! Det ni:)
Nu är det iaf helg och jag tänker kpppla bort statistik så mycket jag kan, eller ja till viss del iaf då det faktiskt är tenta nästa och fortfarnde två hemuppgifter kvar:)

Tenta närmar sig, igen..

Ingen rast ingen ro.. utan plugg, plugg, plugg eller rättare sagt det borde vara plugg plugg plugg för det behövs för den här jäkelskapet till tidsrie tentan fattar inte mycket och nu är det snart bara en vecka kvar men orkar liksom inte, gör mest inget och är iaf trött, bläh blir förhoppningsvis bättre när nästa kurs börjar och det bara blir grupparbeten och sedan förhoppningsvis riktigt långt julledigt!!!

En stor glad är iaf mitt 98/100 på ekonomitri tentan, så sjukt nöjd och glad och PASS på sista ekonomitri HWA gör också att den kursen kan strykas och är avklarad och det innebär att jag faktiskt är av med halva statistik B kursen, så galet - i början trodde jag ärligt inte att jag skulle varken klara eller palla för arbetsbördan, tempot och svårighestgraden har varit så galen så det inte är sant värsta någonsin. har aldrig pluggat så mycket som jag gjort denna termin och hinner fortfarande bara få in bråkdelar känns det som. Man lever med det konstant, tur att man har vänner, familj och pojkvän som då och då ger så behövliga lufthål där man får huvudet över ytan och kan tänka på annat. Det är galet vad som blivit naturligt och känns som något positivt, t.ex. när johanna drömde om statistik en natt (vilket hon inte är alls ensam om) så kunde vi bara gratulera egentligen eftersom detta innebar plugg under natten också och på så vis ökad effektivitet:)

Här är en annan kluring för er icke-statistikare få se om ni kan se det roliga, för belive me det var en av måndagens ljuspunkter, en liten teori som nicklas väldigt klurigt kommit fram till:

Kakor existerar inte. För att få kakor krävs tid och pengar och eftersom tid är pengar, så krävs det alltså tid och tid. Tid i sig är sedan evig och evig+evig går inte att räkna ihop eftersom inget kan vara större än evighet - ergo kakor är bara illusioner. Vilket vi tyckte var väldigt praktiskt eftersom man då kan äta hur mycket som helst utan några efterverkningar:)

Men men helgen var iaf sjukt bra och rolig, och även nästa ser lovande ut iaf mysig:) med lite julmarknad, tripp till dennis och peppisbak!


Så sjukt tacksam för allt kul och luftrum utan takar på plugg:)

Ännu en vecka

Helgen var bra, inget plugg men började uschligt då det blev lite för mycket närkontakt med ett rådjur på vägen hem, vilket skakade mig rätt rejält och satte lite mörka färger på resten av kvällen men det var kul att vara på halloween kväll hos my och tove, lika tokigt som vanligt och fick mig att tänka på annat.. och tack mamma för att du var så härligt mammastöd:) sen blev det lite mys med Dennis på kvällen, precis vad jag behövde och jag kunde somna gott
Hoppas du är ok!

Så efter en lugn helg är det nu skolvecka igen, seriös skolvecka eftersom HWA1 släpps denna vecka och vi ska börja räkna på allvar och med början idag och med tanke på läsning och föreläsning behöver vi verkligen plugga för jag fattar i princip inte mycket alls:S inte ens alla tecken.. shut!!
Har precis fikat, blir snart tvätt och matlagning och sen lite läsning- invirad i filt och sockor är en aning frusen idag!

Tisdagmorgon

Efter en som vanligt bra helg först hemma och sen hos Dennis, där det bland annat blev brownies som smakade lite som schweizernöt och guitar hero, kan inte helgen sägas varit annat en mycket bra! Måndag morgon alltid lika trist att behöva åka från dennis men denna morgon som var tänkt att bli lugn blev inte det när jag kom på att oppss! jag ska iväg på blodgivning så jag slängde ihop mina grejer och drog på mig kläder och skyndade i väg och hann nästan upp till lasarettet i tid men det gjorde inget eftersom de inte hade några andra som väntade, fick en extra t-shirt också eftersom jag lämnat ett tag nu:) Det som inte var bra att jag kände av det nästan direkt och illamående, trötthet och yrsel följde mig resten av dagen, blääh men men idag har det gått över:)
I måndags körde nya kursen igång igen och ska tydligen vara den svåraste av kursena:( och våran lärare varnade att vi kommer drunkna i algebra:(( vilket inte känns så lockande då vi har math idag.. Det blev även handling och potopurjosoppa igår!
Min kursbok har kommit men eftersom mitt postfack inte vill öppna sig får jag inte tag på den..
Idag blir det städning, ser hemskt ut här, math och sen ev. simning

RSS 2.0