Before I Fall

...kan vara en av de finaste böcker jag läst på länge även om den var mer än lite sorglig.. och kanske inte det bästa att göra dagarna innan tentan speciellt när jag vet att jag har svårt att släppa bra böcker innan jag läst klart dem.. men planen är nu iaf att plugga en del av vad som är kvar av dagen för imorgon kl 8 är det tenta.. Så nu väntar jag bara på att kaffet ska koka upp och så blir det lite fika, sen blir det träning av härledningar för testen tror(och hoppas jag) sitter och sen blir det nog simning på eftermiddagen och sen en lugn kväll med ett NCIS!
Hade förresten en mycket mysig helg hemma på Fröjdberget i helgen, fick till och med ut föräldrarna att grilla korv nere vid sjön på lördagskvällen:) Det var precis en lugn helg där jag kunde bara komma bort från allt jag behövde, få lite balans i tillvaron, hur kan man inte sakna Fröjdberget... Dessutom passerade dennis en snabbis innan jag fick lov att åka till tåget på söndag kvällen, mys:) Dessutom kul att ut och köra lite speciellt skogsvägen mot Borlänge,)
Nu blir det fika, plugg, tenta och firande imorgon och sen FYRA hela LEDIGA dagar!!!

Ojoj

Nu har det varit uppehåll igen jag vet men det finns en bra anledning är så sjukt mycket i skolan nu att jag håller på drunkna av plugg, startar dagen i skolan vid åtta och sen är det plugg hela dagen, uppgifter, HWA varvat med föreläsningar och Problem Solving och när jag äntligen kan bege mig hemåt vid fyra halv fem, hav fyra om jag har riktigt tur är jag helt slut i huvudet och då behöver jag fortfarande läsa, för faktum är att jag fortfarande har några kapitel kvar att läsa in och idag är det officiellt mindre enn vecka kvar till tentan... Tack och lov att jag har Jenny och Johanna att plugga med något som ser till att man gör vad man ska och försöker få något gjort.. Vi lev iaf klara med HWA 2 idag,YES!! sjukt skönt! SÅ nu är det dags att försöka klämma in lite tenta plugg, efter att ha kikat på lite övningstentor kunde vi konstatera att vi hoppas på mycket tolkning och hypotestest för då har vi faktiskt en chans, helst inte alltför mycket OLS eller GLS eller härledningar, snälla!!
Idag fick jag en glad överraskning med posten iaf, två nya filmer och en hyrfilm från nätet Yey:) Så älskar film, så idag efter skolan blev det en paus då det blev tända ljus, släckta lampor (för ja det var typ mörkt när jag kom hem) och en hög chokladbegär(kan vara bästa kakorna någonsin!) och en view av The Runaways som jag tyckte var mycket sevärd och grym musik. Så nu spenderar jag resten av kvällen med försök till plugg men med Joan Jetts & the blackhearts och The Runaways i bakgrunden:)
Verkar tack och lov också som förkylnigen som hoppade på mig igår släpper taget lika fort igen, vilket jag är så tacksam för, har verkligen inte tid att vara förkyld, om man har tid kan det ju faktiskt vara lite mysigt att spendera några dagar under filt och bara inne mys med massor av varm choklad!
Så imorgon och fredag blir också helpluggdagar och förhoppningsvis börjar man känna sig redo för tentan! Kan dock se fram emot tenta firande när vi väl blir av med tentan, lutar nog mot Norlandicum:D
Rekommenderas!

Så var det måndag igen..

Helgen har varit jättehärlig och avkopplande, lördag blev det matlagning och lugn och lite plugg och sedan middag på kvällen med föräldrarträffen otroligt god mat och allmänt bra kväll som jag och lina sen avslutade med en kik på prince of persia:) Söndagen blev även den lugn, och bara njuta hemma- men jag han med att hjälpa pappa med lite vedkapning och fick även några tillfällen att köra Same-riktigt kul! Sen på eftermiddagen/kvällen fick jag skjuts till Dennis och hann träffa honom också en sväng iaf, men de stunderna är värda guld och sen fick jag skjuts ner till bussen på morgonen också, vilken gentleman!
Sen blev det både varm choklad och kaffe på tåget innan jag i den kyliga höstluften begav mig upp till eko, och hann med att hämta ut tentan innan lektionen som var rätt bra idag! Efter det blev det att värma lunchen äta och sedan upp till H326, datasalen alltså, för att tillsammans med Johanna ocj Jenny åter ta tag i HWA 1 och peppar peppar ta i trä vi är faktiskt nästan klara nu, har bara lite pill på en uppgift kvar men det tar vi imorgon! Sen var simning inplanerat men det är så skönt hemma och jag är trött och det är kallt ute så det blev uppskjutet och ersatt av lite glass, som syster gull köpt hem:) ajaj på mig-bättring krävs!!! Tänkte ta det imorgon men då ser det ut att bli en sväng ut och fotbollsmatch med jenny, johanna, anton och nicklas och antagligen en hel del flera men det blir kul! och resten av dagen blir plugg.. ska försöka klämma in lite läsning nu också så jag kanske kan ha gjort hälften av vad vi ska ha gjort vore skönt! har jag något att göra medans jag väntar på försäkringskassans telefonkö...
Lite segt att vara i uppsala när älgjakten börjat hemma men hinner med någon dag iaf! och ingen älg i dag iaf så har inte missat något iaf..
.
Syster yster och moi under en kall biltur hem:)

Finally friday!

Så var det fredag, kan överraskande nog säga att imorse var en bra morgon, för att vara en vardagsmorgon då jag faktiskt  måste gå upp när klockan ringer... Inget fan av morgonar direkt, är mer än lite trött på morgonen men samtidgt bland det bästa som finns är sovmorgonar eller en bra morgon! Nåja tillbaka till imorse klockan ringde 6 och efter ett antal snoozningar så tog jag mig upp ur sängen runt sju, men vad skönt det är att bara ligga och mysa i sängen lite halvvaken och mörkt ute:) Sen blev det snabbfrukost och iväg till skolan för att köra igång med dator uppgiften tillsammans med Johanna och Jenny! och efter sisådär tre timmar var vi i princip klara med uppgift ett efter att ha fått göra den nästan två gånger eftersom vi glömt spara och dator stängde ner sig och allt försvann en sväng, usch! ibland  är datorer inte vänliga alls..
och sen kom dagens stora GLADA, tentaresulaten sattes upp och jag klarade det:D SÅ himla glad-jag är av med den kursen, herregud ja vad glad jag blev-skönt skönt!
Sen blev det lite uppgifter, lunch,planering och prat innan föreläsningen. Det var då jag märkte att jag saknade en cykelnyckel, och kunde inte hitta den någonstans:S tills jag nog kom fram till att jag kunde ha glömt den i låset och ser man på när jag kom ut till cykel lite lätt stressad så sitter nykeln i låset tack och lov att den är kvar! Inte så stor idé att låsa när man lämnar nyckel i låset... men jag har ju som tur två lås:) Detta är tyvärr inte första gången det här hänt kan jag tyvärr erkänna, det här är tredje gången den här terminen jag glömt nyckeln i låset och en gång glömde jag sätta på extra låset utan lämnade det bara i cykelkorgen men det var kvar när jag kom tillbaka, människor är bra vänliga och pålitligare än vad vissa vill att man ska tro! Lika bra att tro det bästa om alla, livet blir så mycket trevligare då:)
Efter föreläsningen, som var rätt intressant och somjag iaf delvis fattade så var klockan äntligen tre eller lite efter så jag fick slänga migpå cykel och spurtta ner till stationen och tåget hem! För att fira tenta resulatatet där för mig själv blev det två chokladkakor till den obligatoriska kaffet, detta kombinerat med bra musik(mp3 ett måste) kupétidningen och faktiskt två kapitel av ekonometriboken så blev dte en riktigt mysig tågresa hem. Jag gillar att åka tåget, alltid mycket mysigt och trevligt, ren avslappning! Rekommenderas till alla!
Mötes sedan upp av pappa på statitonen, tack så mycket:), sedan namnsdagsfika hos moster och riktigt lyx! Glasstårta med mandelbotten och chokladrutor, mums mums mums och såklart lite kaffe till! Sedan lite tv och spel med kusinerna, kan glatt meddela att jag tog hem arvet av faster agatha genom att se till att alla konkurenter till arvet vandrade vidare, in i spisar nerför trappor helt enkelt följde agatha i graven;)
Sen blev det hem med lite mys, chips och julie och julia mys film och faktiskt tack vare mor, lite kex, brieost och vindruvor och en del av hennes vin;) och nu njuter jag av det som är kvar av kvällen! Imorgon blir det lite bak och förhoppningsvis en hel del plugg! Vore dock inte helt fel med lite Feztiz;)

Natti natti

trots den mycket sega dagen blev kvällen riktigt bra! Suttit och kikat lite på statistiken och tror jag fattar lite bättre, lite men det tar sig och måste bara se till att vara lite mer effektiv så borde det kunna bli bätter, men vill verkligen ha tenta resultatet nu!!!
Sen släppte jag plugget för ikväll, gjorde lite varma mackor vred upp musiken och började packa och eftersom jag är ensam i lägenheten ikväll vred jag sedan upp musiken lite till och så blev det lite dans till packningen och ihopplocket bara för att det var kul:D
Så nu är jag riktigt uppåt och borde verkligen sova så jag orkar upp när klockan ringer imorgon, ska vara i skolan 8 men känner verkligen inte för att sova!
Så jag tänker nog fortsätta ha en rolig kväll en stund till;)
Bon nuit! (tror jag det var, var ett tag sen franska lektionerna nu)
By the way om ni inte hörts Volbeats "Still counting" så lyssna iaf på början av den, första textraderna är bara så rakt på, helsköna;)

Vilken dag..

...ojoj vilken dag, snacka om seg! Startade morgonen på skolan vid åtta för lite ekonometri övningar innan vi vid nio begav oss till datasalen och började lite smått på gruppuppgiften-vi kom inte långt...

Snabbt följt av en två timmars föreläsning med kort genomgång av hem uppgiften, dock fyllde vi upp med kaffe i pausen så det gick helt ok idag:) Sen blev det snabb lunch, innan vi återvände till datasalen och gruppuppgiften och efter flera timmars pill är vi snart klara med uppgift 1A:O och det är 1A-D, 2A-C och 3.. Vi har en del jobb kvar men bara vi får form på vänte värdena och varianserna och får lite koll på eviews så ska det nog på bra, vi har ju till nästa fredag på oss trots allt! Men det är ju det lilla fakta att vi har en hög läsning och massa uppgifter också som helst ska fatsna i huvudet ch dessutom förväntas lite förståelse men vi får se hur det går med det, ger det iaf ett försök-för trots allt så tycker jag det är rätt kul hur otroligt det än är;)

Det som var lite nedsänkande idag var att vi hittade facit till tentan och det var inte allt för hopp ingivande, visst ser ut som jag i princip klarat 1 och 3 och en liten eluppgift på trean men de andra delarna har jag totalt kört... blir knappt om det går alls, hoppas på resultat imorgon! Vi klarade iaf labben så som jenny konstaterade vi har iaf bara failat 6hp om tentan skiter sig...

Vid fyra orkade vi sedan inte mer rots kaffe och massa socker och vi called it quis för dagen med trevliga faktumet att det regnade ordentligt ute och det blev således en blött tur hem och inte på nåhot positivt eller roligt sätt

Men väl hemma har det varit en bra kväll, bortsett en disk, med läsning snart i fas och lite räkning på uppgifte, kanske kommit på något eventuellt..

Nu sitter jag och myser med massa tända ljus och småräknar lite på gamla uppgifter och klurar lite, och måste erkänna att ikväll har det blivit mycket "dålig" men gladroligmusik (pinsamt att erkänna att det varit lte Justin Bieber, hjälp- men erkänn man blir glad av eenie meenie:P) men lyfter plugg nivån - finast ikväll är dock the funeral, underbar!

Det som verkligen lyfte humöret ikväll var dock ett samtal från underbara Dennis, blir alltid lika glad:)

Dessutom blir det hem i helgen och ladda batterierna och försöka få ordning på huvudet och plugget och bara myshemma+jaktmöte på söndag innan jag faktiskt även hinner med ett besök i ludvika<3 Dessutom blir det namnsdagsfirande hos moster imorgon, är alltid mumsfika där!

Nu blir det lite mer ljus, musik och räkning, lite pavkning och kanske lite film innan jag kryper under täcket för kvällen
 
Lite mys i lägenhet:) (Lite grumlig bild eftersom det är mobilkamera då
jag glömt kamera sladden hemma, fixar det i helgen;))


Ekonometri...

Så nu är ekonometrin verkligen igång det är sjukt mycket att göra, sitter i princip hela dagen och pluggar i skolan och är helt slut nr man kommer hem och orkkar inte mycket trots att jag borde sätta mig och läsa.. och förståelse är väl sådär men det blir långsamt bättre.. kan dock bara konstatera att 7,5hp kurser inte är min grej riktigt tempot är så sjukt högt iaf på de kurser vi har nu och formlerna är inte att leka med.. Idag fick vi dessutom veta att vi antagligen får tillbaka tenta resultatet imorgon, nervöst!! Snacka om att jag verkligen vill klara det men tvivlar på att jag gjort det:/

Har dock hunnit med simning imorse och liten sväng på stan med LIna, mys! Dessutom har jag inhandlat första julklappen idag! och dessutom blev det en chokladmuffins:) En lite rolig till jag vann gratis wafers på ICA:s lotteri:D


Lösningen på EN enda uppgift tog läraren alla FYRA tavlor att skriva
ut, gällde att hänga med i svängarna;)


dags att plugga igen

Så efter tentan i tisdags som, i övrigt inte var speciellt bra kan bara hålla tummarna, har det varit ganska lugnt på plugg fronten och det har istället varit lite nöje på schemat, film, tv-spel "utgång", shopping och en sväng hem. Följt av veckans stora en hel helg i Karlstad hos A-K med Erik och Dennis! På fredag när pojkarna slutat arbeta bar det av och det blev verkkligen en helhelg, fult av roliga upptåg, en del nya blåmärken och ett ömt knä men så många roliga minnen!! Helgen avslutades med en lugn söndagskväll hos Dennis, så härligt att bara få lite tid bara vi två också<3
Dennis<3 som inte direkt ville vara med på bild:)
Imorse blev det en aptidig start tjugi i fem i ludvika för att hinna med tidiga bussen följt av tåg till Uppsala för att hinna med eviews introt på morgon.. Sov dock hela vägen så det var helt ok, dagen har gått rätt segt men avslutades med fika på stan vilket var mysigt. Nu ska jag försöka få lite läsning gjort och fixa en matlåda till imorgon som även den ser ut att bli en heldag, för nu är det seriöst plugg som står på schemat hela veckan så vi inte halkar efter.. Ev. en svängs träning om jag hinner, behöver ha helg igen!
Fika med Ylva på stan idag:)

RSS 2.0