Så var det förbi

Så efter en vecka av vad som känts både för mycket och för lite plugg och sedan den värsta tenta ångest jag någosin haft var det dags, och det märkliga är att när jag väl får börja tentan försvinner de mesta nerverna och det är bara att göra det bästa jag kan. och efter 4 h 40 min lämnade jag in efter att ha gjort ett hyfsat försök vad jag kände och hade försök på alla lösning.. bara att hoppas på det bästa

Cyklade sedan och köpte nästa kurs böcker, 3böcker för strax över 1500 kr är det inte underbart - not!

Sedan hann jag precis till tåget efter att ha cyklat som en vettvilling fram och tillbaka till uppsala, precis när jag kom till perrongen rullade nämlgen tåget in

Kunde sen njuta av hemresan med en ny bra bok -Dark Visions, var så länge sen jag bara nöjesläste:) och musik

När jag sedan kom hem var det tacos<3 och även soundtracket från new moon väntade på mig, precis som på twiligt CDn så var den fullproppad med bra musik i precis min smak:)

Sen gick tittade jag på lösningarna till tentan på internet och med ganska kritisk(hoppas jag) räkning summerade jag ihop det (inräknat bonuspoängen) till 50- vilket exakt är godkänt. bara att hoppas att läraren rättar snällt iaf så snällt- för vill verkligen ha godkänt.. var dock ett bara plumpa misstag på några stora poäng uppgifter men jag kan bara hoppas att det räcker och hoppas gör jag verkligen.. snälla, snälla,SNÄLLA låt det räcka!

Nu blir det en lugn kväll med bra läsning och musik!


uppehåll

Nu är det torsdag morgon och snart tenta info, det här blir dock sista onlägget på ett tag då jag tänker ha ett uppehåll fram till eftermiddagen den 29:e så jag helt kan fokusera på tenta plugg vilket jag desperat behöver!

Så tills dess ha det bra!

 

wish me luch, i'll need it


onsdag eftermiddag

Så vattnet är fixat, det var tydlligen min trasiga kran som gjort att hela byggnaden nästan saknade varmvattne:S attans - det var någonting om att allt var ihop kopplat och att när min kran släppt in kallvatten i varmvatten ledningen hade allt varmvatten kylts av.. men jag kan stoltsera med att reparatören sa att han under alla dessa aldrig sett insatsen i blandare(tror det var så iaf) hade gått sönder som min hade. så även om det var ett jobbigt fel, så var jag iaf unik:)

Det har blivit en del plugg dock lite för lite ska försöka köra 2,5h fram till greys nu iaf - men det är så jobbigt när man bara skummar så känns det som man typ vet vad det handlar om sen när det kommer till detaljer eller faktiskt använda kunskapen i uppgifter låser der sig bara, suck.. har typ en vecka på mig fortfarande dock- måste skärpa mig, måste skärpa mig, måste skärpa mig..

Blev en cykeltur för att rensa huvudet och lite fönstershopping på stan, min plånbok svälter just nu..

så tillbaka till plugg för mig alltså, måste fokusera

onsdag morgon

så var det onsdag igen, en ledig dag utan föreläsningar men som nu när tentan närmar sig kräver full pluggväxel. Började dock dagen lugnt med frukost och lite koll på bloggar för att se vad som händer;) Möte även reparatören i köket när jag fixade frukost och han skulle nu på förmiddagen försöka fixa tillbaka varmvattenet som varit av sedan igår och även min rinnande kran, det var något fel på blandaren(vad nu det är), jag är nöjd bara det blir fixat- till skillnad från pappa behöver jag inte veta alla bakomliggande faktan när jag inte behöver fixa det själv:P

Om jag hunnit läsa tillräckligt så blir det även en simtur idag och det vore skönt att komma igång igen för det var ett tag sedan och min rygg som varit en enda pina senaste veckan skulle verkligen behöva det. men som sagt då måste jag ha varit duktig först:) Lunchen är dock kirrad för idag eftersom jag har kvar rester från igår:)

Nu ropar dock statistikböckerna, can´t wait....


Aller à la fac

Så var veckans franska avklarad och det blev en massa rabblande idag men roligast idag var när Rickard skulle fråga när vi gick till universitet (fac), vilket uttalas mycket liknande ett särskilt engelskt ord och han fattade vad det lät som exakt samtidigt som hela klassen började skratta:)

Nu blir det lite desperate housewifes och ev. lite plugg om jag är duktigt men antagligen inte det reserverar jag tills imorgon... dessutom rinner fortfarande vattnet i badrummet måste försöka få hit någon att fixa det imorgon

tester - check

Så var det sista testet gjort och avklarat och alla tester är därmed gjorda och jag får med mej 6 glad (och antagligen nödvändiga) extra poäng till tenta - alltså behöver jag bara 44 poäng för att klara den-. Men de 44 poängen kommer kräva en enorm mängd plugg för att klaras av!

Nu blir det lite mer läsa fram till 16:00 då det blir lite project runway till 17:00 och under tiden blir det lite franska fram till att jag måste ge mig iväg vid halv fem upp till HumC för kvällens lektion...

Imorgon väntar sedan en dag av plugg.. suck suck suck suck suck och sedan följt av en vecka som måste bestå av plugg också - SSSUUUUUUCCCCCKKKK!!!!!!!!

och sen blir det tenta - HJÄLP! 

Tisdag och labben inne

SÅ igår var det ingen föreläsning vilket gav upphov till en lite väl lat dag, måste jag tyvärr erkänna:/ det blev dock en del läsa framåt eftermiddagen och också satt gång det sista testet dock ej klar.. vi dsju kom jenny över och vi fixade det sista på labben, nu får det bära eller brista- vi hoppas såklart det går vägen vore verkligen trist annars..

Vaknade sedan imorse och gick tillslut upp efter ett antal snooze och duschade, men när jag skulle stänga av dushen gick det inte- alls hur jag än vred och tryckte. När paniken började komma lyckades jag dock nästan stänga av den så den står bara och rinner nu. Ringde och felanämlde och någon skulle komma och fixa det- men det har inte hänt än, så det står fortfarande och rinner..

Har dock varit iväg till ekonomikum där vi skrev ut och lämnade in labben och sedan hade sista riktiga föreläsningen, tentan börjar kommma otäckt nära. men med labben borta och franska tenta nyss gjord blir det nu full fokus på tentan! Idag tänker jag läsa de sista två kapitlena och försöka bli av med testet och sedan blir det franska lektion ikväll så jag borde iaf läsa igenom texten..

men nu blir det mat, sedan plugg och allt till ljudet av rinnande vatten från badrummet

skitväder i skogen, ny kärlek och myshelg

Förra veckan blev det älgjakt tre dagar och jag satt för första gången själv, nervöst? -absolut, men det hände egentligen ingen ting.. förutom totalt skitväder på fredagen, då blåste de regnet öste ner och det var kallt och jag hamnade ute i skogen i nästa tre timmar på samma pass, sanacka om att jag var glad att komma in- har aldrig varit så tacksam för att bara komma in i värmen där det faktiskt är torrt och få av mig alla miljoner lager fuktiga och små kalla kläder.. men kul var det, det kan jag inte förneka

Fredag eftermiddag blev det en tur till bergslagskatten, hem för hemlösa katter för att titta på kattungar (det hemska hände nämligen att vi förlorade också trollis i veckan efter att förra året ha förlorat spökis, våra små bebisar som vi haft under hela barndomen, sså overkligt att de är borta), familjen har ett litet hål som behöver fyllas. och i ett av deras rum möte vi kärleken för två nya små kattungar- totte och ture, två små busiga underbara hårtussar som kommer flytta hem till oss i november<3

De två sötnosarna Totte och Ture!

Lilla Totte till mig och hårtussen Ture till Lina

Efter detta besök åkt jag och lina till uppsala, trevligt med besök.. och efter en gång tur i regnet till lägenheten och sedan till affären blev det lite mys med idol och tv och allmänt kul innan vi kröp i säng..

Nästa morgon blev det tidig start och lite frukost innan jag cyklade i regn till tentan, denna gick dock fort och kändes ganska enkel och jag var därför snabbt klar och jag och AIda kunde åka fär ifrån redan efter 40 minuter.

Jag och ina myste lite i lägenheten innan vi gick ner på stan åter i regn och köpte lite godis och åt sedan pizza på Little Italy och vad gott det var och oj vad mätta vi blev- vi fick dock lova att byta plats en sväng då lina höll på få panik av små barnen som skrek:P

Sedan blev det bio- Julie och Julia och den var riktigt mysig och bra- lite kort slut dock men bra!
Efter det blev det film, tv lite plugg och mys och hårfärgning på lina under kvällen.

Söndag morgon startade lite sakta och vi gick och åt frukost på café Linne som var så gott och deras varma choklad var himmelsk - bästa någonsin. Den mysiga miljön gjorde de ännu bättre och efter den friska promenaden ditt nu i sosken var man lagom hungrig.. sen gick vi runt och kickade lite på stan och sedan blev det en fika på Waynes innan Lina satte sig på tåget hem- Tack för en toppen helg syrran!

Efter det åkte jag hem igen och blev en privat myssöndag med lite lite plugg men mest lat, blir helsatsning ända fram till den 29:e nu det måste det bli, men ser ut som jag kan få någon pluggträff med anna-karin vilket vore kul!

Imorgon sak dock jag och jenny ses och fixa det sista med labben så vi äntligen kan bli av med den!

By the way- jag har skrivit på för en lägenhet som blir min i januari - med kök! (tack för stödet mor och far, utan det hade det inte varit möjligt)...
 ... och inriktningsvalet för nästa år blev statistik och Fek är det bara att hoppas att jag kommer in men det tror jag nog:)


Zzzzz

Blev så himla trött igår, fattar inte vad som hände. Allt var som vanligt tills strax efter jag gjort klart testet vid halvåtta någon gång och jag hade tänkt sätta igång med franskan. Det var som att springa in i en vägg jag blev tvär trött, och typ nästan somnade i soffan gång på gång - men eftersom jag tänkt titta på Svenska Hollywoodfruar så kämpade jag mig upp och det var lite ovanligt för ivanliga fall är jag en riktig lite nattuggla hursom helst lyckades hålla mig vaken och även packa väskan men sen total däckade jag i sängen.

och även fast jag fick 10 timmars sömn när jag vaknade vid åtta så är jag fortfarande helt sömning. Idag blir det om en liten stund bara och sedan tåget hem till dalarna, och denna gång med en biljett på 16 kr - älska sj tradera auktioner!

Resten av veckan blir lite annorlunda än vanlig det är nämligen lite älgjakt i Kullen som står på schemat, sitta och små frysa ute i skogen och hoppas att det (inte) kommer en älg, och som omväxling panikplugg me franska på kvällen;)

Bonne Journée

Det går framåt, sakta men säkert

Så idag blev det upp och hoppa(snarare släppa sig) upp bright (mest mörkt) and early vid fem för att börja resan tillbaka till Uppsala vid fem i sex. Har dock haft en toppen helg och ganska bra med plugg kunde dock ha varit lite mer franska men men.

Efter en rush hem i kylan så kom jenny över och vi satte oss åter igen med grupp arbetet som hittills gått något segt, vi kom dock i gång ganska bra men sedan började det fastna igen så vi tog lunch paus, under denna tid trampade jag allt vad mina ben hade i motvind bort till Studentkåren och dess bostadsjour, och guess what 4/1 får jag flytta in i ett rum och kök på luthagsesplanaden. Dock en bit från stan men ändå, ett eget kök:D

Sedan var det hem igen och på något sett motvind då också och sedan så körde vi lite minitab och efter ett tag kom jenny över igen och nu fick vi faktiskt undan större delen av rapporten, bara tre uppgifter kvar bara vi kan lyckas få minitab att räkna ut samband mellan två variabler, vilket vi just nu inte fattar ett skit om hur vi ska göra:(

Efter det blev det test 5 och det är nu avklarat:) och nu blir det lite lugnt innan jag ska starta upp franskan igen, tentan närmar sig:S dess värre har jag inte bestämt mig för vilken inriktning jag ska välja vilket börjara ge mig seriös panik då anmälan ska in torsdag men det lutar eventuellt lite åt statistik+företagsekonomi nästa år men vi får se...

stressnivån stiger..

Nu var det ett tag sen, igen.. men förklaringen är enkel- just nu är det så mycket jag behöver göra att det helt enkelt kaos och en stigande känsla av stress..

Sammanfattning avv veckan som gått är dock lugn helg, förutom att jag som vanligt läste för lite:/ veckan startade sedan återigen upp med föreläsningar och sista i franska innan tentan, som nu närmar sig hastigt och jag har en hel del glosor och grammatik som inte sitter än... det gjorde att jag försökte mig på en del plugg på onsdagen. Torsdag blev de lite början på labbrapporten hemma hos jenny men vi fattade inte alls hur vi skulle använda programmet för dessa utträkningar så vi ska fortsätta idag och se om det går bättre.
PÅ eftermiddagen blev det sedan fika med Angeliqa på Café Linne (närmast centrum;)) vilket var riktigt trevligt, vi ses ju  inte lika ofta nu när vi inte har föreläsningar tillsammans. Sen var det dock Dags-att-välja möte på stats med information dit även jenny slöt upp, och jag blir bara mer och mer förvirrad, kanske är nere på tre alternativ nu iaf (Tack Isabelle för tipset förresten var mycket välbehövligt och kan mycket väl bli så att jag följer det:) mn vi får se) jag är naturligt velig av mig..

Så tiden drar ihop sig och nästa lörsdag är det franska tenta och tisdagen efter labb inlämning och sedan är det nästan dags för statistik tentan men först måste jag välja inriktining innan den 15:e vilket är närmast av allt:S och där emellan är det tänkt att jag ska få in några lediga dagar för att delta lite i älgjakten..

Det finns dock saker att se fram emot också, fika hos kusinena ikväll, mat och bio med anna-karin och malin på lördag:D och sedan ett besök av syster nästa helg, något jag dock först kommer kunna njuta av efter tentan på lördag morgon men iaf:)

Dessutom finns det en hel del gulkorn i helgerna fram över i höst!

En kickstart på denna torsdag

Igår spenderade jag dagen med att räkna närmare bestämt sätta mig ordentligt in i normalfördelningen för att ha en bra chans på torsdagens dugga. Sen blev det även en kort cykeltur, där jag startade året julklappsinköp:) är ute tidigt i år och hoppas bli klar tidigt! En julklapp blev inköpt och en uttittad som nog blir ett köp nästa vecka om det fortfarande känns rätt och det tror jag:) På vägen hem tittade jag även in på luthagens livs och införskaffade lite helg gott och ev. pluggbelöning i kväll om jag sköter mig;)

Efter en dag med plugg så blev det en croissant och lite apelsinjucie som belöning medans jag tittade på kvällens avsnitt av Greys och True Blood. En positiv sak med hösten är att det är en del bra tv-serier som börjar igen..

Denna torsdag startade sedan bright and early när mobilen ringde 7.30, då jag faktiskt gick upp direkt till skillnad till andra dagar jag ligger och drar mig i en evighet:) fixade lite frukost (mackor och jucie idag) och tod sedan en dusch. Efter det satte jag mig och gjorde de sista normalfördelningsövningarna och efter det gav jag mig i kast med dagens dugga, test 4...

och efter lite tänkande och funderade så lämnade jag in det och idag blev det 100% på första försöket, snacka om att jag blev överraskad. men det visare ju iaf att pluggandet har gett resultat och att jag kan lita på att beräkningarna blir rätt på iaf den här del:) och detta innann klockan blivit 10.15 jippie. Idag känns som det kommer bli en bra dag. Det blir en lite paus nu som firande och sen ska jag ta tag i den statistiska inteferensen som jag inte rktigt startat upp ännu och har förhoppningar att hinna en bit innan dagens föreläsning vid 13. efter det så blir det direkt till Ban Ki-Moon föredraget och på kvällen har jag förhoppningar om lite franska plugga (eller kanske mycket) tentan närmar sig med stormfart...

Inga beslut har jag heller nått vare sig i fråga om inriktining eller lägenhet ska fortsätta fundera och försöka komma till belsut ii helgen...

RSS 2.0