nytt utseende

Samma blogg bara annat utseende, kände att det kunde vara dags för något nytt

trött...

Jag vet inte riktigt vad som hänt men jag känner mig bara trött, trött på att hela tiden ha något jag måste läsa, måste göra - jag vill bara att det ska vara över. Längtar just nu så sjukt efter ledighet och julen och skulle bara vilja njuta av den hela december men det finns ju tyvärr annat som måste göras, ev. 4 tentor beroende och tre pm innan jul:( Jag kan inte säga att jag är stressad så bara trött på det är egentligen inte orolig över kommande tentan hellr, fattar egentligen inte så mkt men det r jag inte ensam om så det r skönt så det känns som det får gå som det går och att den här tentan egentligen inte är en sån big deal jag kan alltid göra omtenta och så har jag inte känt förut, undar vad det betyder:/

Har doock haft en duktig dag- började morgonen med frågestund, sen hem och pluggat nästan hela tiden sedan dess med hjälp av lite choklad, behövs för att hålla igång.. Är nu nästan klar med alla frågor och kan börja göra gamla tentor efter det och hoppas att det räcker

I helgen blir det återseende med totte och ture:) saknat de små tussarna något otroligt, de är så söta och busiga- de är glädje. Sen blir det lite julpynt, julbak och troligen julbak men det måste bli en del plugg okså om det ska gå ihop och så blir det arbete på fredag

 

Ska nu ta de sist frågorna så jag blir klar med det.. Zzzz..


Firande avslutade tisdagen

Så tisdag morgon började med lite plugg och sedan iväg på föreläsning som var ganska seg, som vanligt- förvaltningsrätt är så inte min grej och det var med lätt panik jag och jenny kunde komma fram till att vi bara hade två veckor till tentan, en tenta där vi kommer få 3,75 min till varje fråga:S

Sen blev det hem en sväng för lunch och för lite arbete med frågor efter det blev det att cykla iväg till franskan i regnet men den lektionen var faktiskt helt ok idag! känner dock att jag måste ligga i rejällt till tentan sen, franskan har liksom hamnat i skymundan till förmån för statistik och förvaltningsrätten..

Efter det blev det tillbaka till kantor snabbt och byta kläder innan jag och jenny cyklade in till stan igen för att fira att båda fått VG på statistik tentan - och på schemat stod liten nationsrunda:)

Vi startade på Norrlands och var där en stund, och det var rätt gått om folk, efter en stund fick vi, ja låt oss säga en aningen speciellt sällskap... efter det gick vi vidare till VG (Västgöta) och ÖG(Östgöta) men där var det ganska tomt så det blev att gå vidare, efter det gick vi till Kalmars men där hade man just avslutat magic night så där var alla på väg ifrån så istället gick vi till V-Dala precis brevid, där det var hyfsat mkt folk och där blev vi också kvar ett tag efter det gick vi till Smålands där jenny kom ihåg en cider hon gillade men som det visade sig att de slutat men, men inga sura miner för det. Där blev vi kvar till stängning tror de var en aning glada när vi gick eftersom de redan hade börjat städa omkring oss:) Hur som helst så blev det en riktigt lyckad kväll med mkt prat och en hel del annat, vilket gör att idag blev det sovmorgon, hade tänkt vara duktig och ta morgontåget hem men det funkade helt enkelt inte efter igår så det blir middagståget och då får jag även tid för att fixa lite julklappar innan jag åker. Det stora viktiga är dock att jag ser till att få lite läsning gjord!

En oerhört händelserik helg

Så från i fredags var det fullt arbete till mammas femtio års fest, fredag förmiddag blev det handling men även klippning och sedan var det bakning och bordsdekorationsgörande + ordning fixande av bystugan och även en del hackande av det som kunde göras på kvällen. Sedan kom nils och maria på kvällen, så det blev lite kortspel och mat på kvällen, lyckades med att komma sist och näst sist på Stjärna ingen toppform där inte. Sedan blev det lite sent då jag och lina var uppe och fixade mors kort, vi gav henne biljetter till mark levengood i cassels.

Lördag blev det tidig start redan vid sju med först uppvaktning av mamma och sedan med matfixande som skulle bli att pågå fram till start för öppet hus vid 14 och det var fullt upp md efterrätten, sallader, förrätten och huvudrätten. Allt gjordes iordning så långt det gick så det snabbt gick att fixa ihop senare. Sen blev det lite lugnare vid öppet hus dock med massor av människor av alla dess slag och efter det blev det full rulle med matförberedelser först hemma med huvudrätten flygande jakob och sn tillbaka till bystugan för mangobellinis som fördrinkar och sedan uppläggning av förrätten- trinisallad, efter det blev det huvudrätt och sedan blev det lite live underhållning från några i byn som faktiskt var otroligt bra, vilken stämning det blev. Efter det blev det efterrätt, vaniljpannacotta med vitchoklad och jordgubbar följt av lite mer musik och sedan kaffe och tårta. Sen blev det bara umgänge fram till efter ett då jag kunde skjutsa de sista hem, och sen blev total däckning i sängen.

Jag kanske inte ens behöver säga att söndag morgon var jag hel däckad fysiskt och psykiskt. Hela kroppen var öm spec. ben och fötter och huvudet helt borta från all planering dagen innan för att få allt att klaffa men det var värt det för mamma verkade nöjd med dagen! Under dagen så trapade gästerna långsamt av och kvällen slutade i soffan med lite ostbågar och drottning av saba.

Idag var det tillbaka till uppsala och föreläsning och sedan en ganska lugn eftermiddag då jag fortfarande är ganska trött men med hjälp av de sista resterna av drottning av saba tårtan, choklad med mer choklad, har jag lyckas få ihop en franska text och ska nu övergå till förvaltningsrättsfrågor.

Idag kom dessutom katterna hem till oss men jag får inte se dem förrän senare i veckan...


woop woop woop!!!

Efter dagens gruppövning som gick ganska långsamt men som jaghoppas ger något blev det iväg till tåget hann dock med en lite fika med jenny, känner meddig. hann även in och köpa register till lagboken så jag får lite ordning på det så jag hoppas jag får lite bättre grepp poå det under helgen om jag hinner vilket jag ska försöka!

Huvud fokus från imorgon är dock mors fest och det kommer blki full rulle men säkert skitkul! dock skitnervöst för att få allt att gå ihop och se till att allt blir bra för älskade mammas födelsedag och se till att hon absolut inte behöver göra något utan bara njuta av födelsedagen, så jag ska försöka hålla ihop allt om jag kan..

Men dagens stora woop och relif var att jag fick mail om att tentan var rättad så nervöst gick jag in på studentportalen för att kolla resultatet... och.. jag kunde inte tro det jag fick VG!!!!!

Jag fick lov att läsa om det kuunde bara inte tro det! När jag räknat efter så hamnade jag runt G linjen snacka om lyckokick har kanske valt rätt inriktining iaf:D :D :D WoooHoooo, JIPPIE!! min glädje har inga gränser just nu!!!

händelserik dag

Började dagen med frukost, dusch och kommunallagen innan jag gjorde iordning matlåda och åkte till ekonomikum där jag mötte upp Angeliqa och Jenny för lite lunch. Det blev en rolig timme innan det blev tre timmars föreläsning om kommunalrätt- suck förvaltningsrätt är så inte mitt ämne. Vi hann dock med en lite fika i pausen. Lite oroande var dock att ekonomi statistiken fått tenta resultaten för tentan som var samma som våran och G/U fördelning var ungefär 50/50 och alla som fått G hade fått endra E eller D. Så mina förhoppningar på tenta resulaten som borde komma under denna vecka är inte allt för ljusa längre.

Efter en seg föreläsning blev det ljusning, jag träffade nämligen ylva på stan för lite fika och lite titt på julgrejer i affären och sedan till musikskolan där hon blev upphämtade. och det var faktiskt jättekul att bara träffas så och det blir troligen fler gånger:)

Sedan blev det franska som var SÅ seg idag sedan cyklade jag hem med Aida, jag hann till och med se slutet av det första av det nya NCIS avsnittet som var helt fantastistk bra. Inget tentaresulatat än:/. Nu blir det packning för hemresan, ska direkt till tåget efter föreläsningen imorgon. och massa fix till mammas fest- har lyckats göra upp ett schema för allt jag måste få gjort de kommande dagarna med kulminering på lördag kväll ooch en del eftersvall på söndagmorgons frukost. men det ska bli riktigt kul!

leave out all the rest

Inte bara en bra låt utan ibland även trevligt anderum:) Efter en jätte mysig helg hos stafström med trevligt sällskap och mycket god mat och upptäckten att irish coffe faktiskt inte är så dumt så var jag tillbaka i rummet.
Det blev först lite simning och sedan drog jag mig tillbaka till mitt rum och stängde ute världen, helt och hållet!
Tände alla ljus, som mitt rum är fyllt av, tig fram en chokladkaka, släckte lyset, stängde av mobilen och satte på nya Star Trek filmen (som jag när jag såg den på bio älskade) och lät världen försvinna. För det är något film kan göra för mig, jag kan bara försvinna in i filmen och låta allt annat vara, tiden slutar helt enkelt att gå ända till dess att filmen tar slut och jag återvänder till verkligheten och även efter att filmen är slut, om det var en film som verkligen var bra och berörde så sitter känslan kvar länge- därför älskar jag film

Slow life

Så avslutade kvällen med EMA som var bra men inte lika bra som förra året, som effekt av sprutan fick jag också inte helt oväntat lite feber på kvällen men jag tänkte att det försvinner över natten. Det gjorde det dock inte det hade snarare gått upp nu på morgonen, efter en väldigt långsam start så har jag nu till slut gått upp och känner mig lite bättre, så det finns väl hopp om att det kommer gå över:)

Sitter och lyssnar på New Moon musiken och hela skivan är så helt undebar men just nu älskar jag verkligen spec Slow Life, så det blir lite titt på internet, ducsh och sedan fövaltningsrättsplugg och förhoppningsvis lite franska. Ikväll kommer sedan och plockar upp mig för en helg hos Stafströms

En timmes kö, några sekunders vacc.

Så idag försov jag mig, klockan ringde vid sex och jag skulle upp och duscha men jag tänkte att jag ligger kvar bara fem minuter till. och det nästa jag vet är att jag öppnar ögonen kvart över sju och eftersom jag började åtta borta vid ekonomikum blev det plötsligt väldigt bråttom. Men efter spurt i regnslask så kom jag i tid och satt sedan igenom 3 h "gruppövning"- som mer var frågestund men det var ganska lärorikt.

Efter det blev det köande till vaccination för vad våran föreläsare kallade grissjukan och sen blev det stick i armen och fort gick det bara man kom fram. sen blev det en sväng på stan då jag hittade en klänning till mammas fets - chansade lite och körde på en röd klänning och inte bara svart som jag brukar (svart funkar dock alltid:))
Var även upp och lämnade uppsägning av rumskontrakt hos studentstaden.

Efter det var det ytterliggare cykling i blåst och regn. och efter att ha blivit en aning illamående och ond och konstig i armen har det sedan blivit vilostund i soffan, trevliga biverkningar men jag antar att jag tycker att det är värt det annars skulle jag inte tagit sprutan. jag var ju medveten att det kunde hända tidigare men det är ju iaf lite otrevligt när det händer.

Har skrivit rent anteckningar och ska nu försöka läsa lite förvaltningsrätt och tillsammans med lagboken ge mig in på frågorna igen. Sedan väntar en dumlesnack påse och en EMA-kväll, vilket alltid brukar vara riktigt bra!

Såg dessutom Trubbel i Paradiset igår och den var helt OK! Bara ett biobesök kvar sen blir jag guldmedlem- men så är jag också filmtokig;)


Here we go again

SÅ var det dags att starta en ny kurs igen - förvaltningsrätt.. Våran föreläsare är ganska underhållande , ett av dagens klockrena exempel var att om en 55årig man började karatekicka gamla tanter så att deras lårben gick av skulle de inte ge någon status i fängelse han skulle bara anses sjuk.. hmm..

men annars, shit, shit , shit fattar bara inte lagboken vilket är katastrof då det på tentor pm och krävs att man hittar rätt paragraf att grunda sitt svar på.. shit..

Det ser dessutom ut som det kommer bli influensa vaccination på torsdag, får se hur det går:S

RSS 2.0