Sista veckan, första lönen

Så var den äntligen här sista arbetsveckan och nu är det faktiskt bara en dag kvar. Det ska bli helt underbart med en helt ledig vecka. Det enda inplanerade är ett drogtest inför ABB arbetet och arbetet med Dan Andersson vid Bystugan som kommer bli en lika stressful som rolig dag. jag och Tove brukar dock komma in i det ganska snabbt och sedan flyter det på utan att man behöver tänka. Men tillbaka till arbete, det har varit fem arbetssamma, tidiga, ansvarstagande och roliga veckor på Posten och det känns som jag lärt mig otroligt mycket. Min närmaste medarbetrae under tiden där thintade även om att jag skulle prata med lagledraen om extra jobb när jag hade möjlighet. För att toppa det av så fick jag min första lön idag, för den vecka jag arbetade i juni. helt underbart roligt ocgh stolt. För denna bit av lön kommer det nog bli lite slösa och kul grejer men resten kommer jag spara tills plugget i höst.

Nu kommer jag inte ihåg vilken dag det var men tidigare i veckan på väg runt min dagliga runda så tyckte jag att jag skymtade någon som såg mycket bekant ut på väg upp för Karlsängen men jag hann inte riktigt se vem, på vägen ner fick jag så syn på personen igen och ursäkta att jag inte stannade och hälsade men jag fattade inte förrän jag redan passerat. Det var Camilla, vad sjutton gjorde du i Nyhammar. jag kunde bara inte placera in dig där, men det var kul att se dig även om det bara blev i förbigående:)

This is the life

De senaste dagarn har varit ständigt följd av Amy MacDonalds skiva This is the life, som var lite av en chansning men som jag sedan har fastnat för och då speciellt this is the life. och på tal om life, nu börjar mycket hända in för mitt "nya" liv som studerande i uppsala. Rum är ordnat och alla startpapper börjar komma in. Det är bara ett litet krux eftersom jag arbetar ända fram till skolstarten så måste jag ordna med avgiftre och papper så att jag kan registrera mig via ombud, men  ja ja det verkar också lösa sig sig så jag kan inte klaga.

Nu är jag dessutom inne på sista arbetsveckan på posten och har sedan en hel ledig vecka att se fram emot innan arbetet på ABB börjar. Sedan hoppas jag väl även att det blir lite påhitt med vännerna innan alla ker åt olika håll i höst..
Ikväll får det räkca så här, så ciao


Rise and shine... or not

De tidiga mornarna som arbetet på posten innebär har verkligen börjat påverka mig. Ni som känner mig vet att jag absolut inte är någon morgonmänniska och att det faktum att jag njuter av mina sovmorgnar ungfär lika mycket som en godbit choklad kanske förklarar för er andra. Så de sista dagarna eller kanske till och med sista veckorna har jag smått börjat hata min mobil, det är nämligen mobilens alarm som väcker mig varje morgon strax efter fem. Lusten för att slänga den iväggen, kasta ut den genom fönstret, spola ner den i toaletten eller köra över den blir större och större. Minus de tidiga mornarna kan jag dock inte klaga på arbetet, det är varierande samtidigt som man får upp rutin och det är inte tråkigt. Du har dessutom ganska stor kontroll över dina dagar. Det ända som är tråkigt är det faktum att jag nu verkligen längtar efter riktiga lediga sommarlovsdagar.. men men jag behöver pengarana och det är bra erfarenhet, och om bara en och en halv vecka får jag en hel veckas semester innan arbetet på ABB börjar.

Så blir det nu som vanligt en liten tillbaka blick eftrsom jag inte skrivit å några dagar. I söndags var det spelkväll hemma hos annica och det blev en rolig kväll med mycket spel, skratt och sötsaker i sällskap med självklart annica, malin a-k och erik. Speciellt vilda gester och med andra ord var underhållande. Sedan har veckan hitills flutit på med jobb. I tisdags morse blev det en aning krångel när det visar sig att vi tre sommarpostisra ska dela på ett tankkort, specillt krångligt blev det när det visade sig att alla behövde tanka denna dag. men men eftr en lite fördröjning startade dagen som vanligt. Hann sedan bara hem och byta kläder för att sedan hjälpa till med häschningen på Kärrsveden och även lite hemma. Innan det var dags för ännu ett ombyte innan vi stack till Ramsnorsen för att meta och fira mys namnsdag, det blev en aning blöt men kul.

Så kommer vi sedan till idag som verkligen fick en urusel start och som har gjort mig upprörd hela dagen och krånglat till hela postturen men speciellt början. När jag kom ner till postgaraget för att hämta bilen jag köra var den nämligen borta, efetr att ha dubbeltkollat för att vara säker på att det inte var jag som bara missat den, det hade varit en aning pinsamt att gå upp till chefen och säga att bilen var försvunnen och så stod den där. men nej det visade sig att någon annan lånat den. Det är nämligen så att jag kör AAL 519 och reservbilen som de skulle ha tagit är AAL 529, suck. När jag äntligen får in grejerna i den felinställda bilen, dessa felinställningar gör hela turen ganska obekväm, så finns det inget hål mellan lastutrymmet och förarsstolen som det gör i den andra bilen vilket medförde att jag fickstanna och springa ur och hämta nya paket hela tiden. Det visade sig dessutom att bilen var nästan helt slut på bensin vilket tvingade mig till OK vid MM för att tanka vilket är en ganska stor omväg på  min tur, min bil tankade jag igår så den som tog den fick en bil med full tank. När jag väl tankatkom upptäkten att bilen inte hade några nycklar till brevlådorna som ska tömmas, detta innebar att jag måste åka tillbaka till posten och ´det tog en bra stund innan chefen lyckades hitta ett par extra nycklar, det är nämligen så att LBB linjerna har speciella nycklar som finns i bilarna.

Efter arbetet slängde jag på mig andra kläder för att direkt åka med Lina och hämta upp hennes finska vän Emma som kom med tåget till Borlänge från flyget. Efter att ha lämnat av dem hos Leonora kunde jag sedan äntligen åka hem,. Där det nu väntar lite NCIS och senare dagens Project Runaway avsnitt..

ett tillägg.. MAMMA MIA!!

Något som inte kom med men som måste nämnas, i fredags innan jag träffade a-k så var jag med kusinerna på bio och såg premiären av Mamma Mia. Absolut toppen filmen rena lyckopillret. Filmen var hela vägen igenom helt fantastisk. och abba musiken passade så perfekt in, fångade helt publiken och efetr att filmen var slut verkade det inte var någon som ville gå där ifrån utan många satt kvar under början av efetrtexterna. Det var också ofröglömligt att se Stellan Skarsgård i glittrande trikåer och platåskor som ABBA á la Waterloo. man kan inte annat än förundras över ABBA storhet, denna film var efterlängtad i stora delr av värlen och den gör inte publiken besviken, den lyckades med kontsen att klämma in alla ABBAs stora hits och få den att bli en naturlig del av handling. Det verkar som tur var att det blir ännu en tur till denna film men denna gång med den äldre generation. So thank you ABBA!!


en fantastisk uttröttande rolig vecka

Jag kan ingetannat säga än att denna vecka variten av de bäst i sommar ur nöjesvinkel men en av de allra värsta ifråga om sömn och vila. Borträknat måndagen har det varit olika påhittvarje kväll, men jag kan inte klaga ävenom jag känner mig en aning däckad idag. Så för att förklara börjar vi från tisdag. Precis som resten av veckan började dagen omänskligt tidigt för tt komma iväg till jobbet, för från och med denna vecka börjar vi nämligen 7.15 vilket innebär att jag behöver gå upp strax efter fem för att hinna till jobbet i tid. Det positiva med detta är dock att jag kommer hem lite tidigare. Jobbmässigt har veckan flutit på fint och det känns äntligen som jag börjar få in rutinen. Så nog om jobbet. Direkt efter jobbet bar det av hem till kusinerna för en filmkväll, trevligt som alltid.

Onsdag eftermiddag var det dags för bio med anna-karin och erik, det var otroligt kul att träffa a-k ingen detvar ett tag sen nu, eftersom vi bådavarit upptagna med jobb. Filmen för kvällen var Narnia och Prins Caspian som var riktigt bra, något värt tt vänta på och mycket bättre än den gamla filmen. Det var också bra hur den verkligen följde boken. Torsdag efetrmiddag var det dags att träffa kakan och erik igen då de kom till Grangärde för att se Öppen scen på Grangärdefestivalen. Det blev en riktig trvlig kväll på grässluttningen vid sjömagainet även om kvaliten på uppträdandet varierade. Bland annat så uppträdde min vän LIsas syster Sarah Williams och hon var riktigt bra. Det var även kul att se så många bekanta ansikten på fd. klasskamrater, det bästa uppträddandet för kvällen stod dock In Bloom för vilket kanske även var anledningen till att de fick avsluta kvällens öppna scen. När jag så äntligen kom hem blev det en liten titt på studera.nus hemsida för att se om jag kommit in på skolan i höst. och där kom chocekn jag hade faktiskt kommit in på mitt förstahandsval pol.kand i Uppsala. En linje med intagningspoäng så höga att jag gett upp hoppet att komma in men sökt ändå, var så chockad att jag inte fattade någonting först. Sen kom reaktionen jag belv så glad att jag nästan började gråta, det trodde jag aldrig. Vilket gjorde att hela jag blev ett glädjeknippe hela kvällen och till vis del fortfarande är. Detta glada och oväntade besked gjorde att fredagens arbete flög förbi sedan träffade jag erik och anna-karin och basse för att gå ut en sväng på kvällen med start på Donken och ännu ett fantastiskt besked den allra bästa av vänner kakan hade även kommit in. Det ända tråkiga med det är att hon hamnar i Karlstd och jag i Uppsala men vi kommer säkert lyckas träffas och hålla kontakten, so it goes without saying det blev lite av en firarkväll. Det var dock inte mycket folk på trädgården så det bar av till smedjebacken där det heller inte var mycket folk och medelåldern var en aning hög men ja ja...

Så var det Lördag och det blev en låååååång sovmorgon och allmänt latande ända fram till runt fyra då jag gjorde mig iordning för att åka på grillkväll hos annica, detta blv dock framflyttat till idag. Så jag hämtade malin som blivit fast i sunnansjö och vi åkte hem till mig för att lata oss under kvällen efetrmiddagen. Sen hörde a-k av sig och det blev en tur till trädgården även denna kväll, man kan vertkligen säga att jag och a-k tar igen träffandet inräknat med imorgon har vi setts 5/7 dagar denna vecka. Denna kväll var det en dock mer folk ute och det blev en toppen kväll som inte avslutades förrän de stängde vilket innebar att klockan hann bli tre innan jag kunde krypa i säng. S denna förmiddag spenderas vilande innan jag beger mig till sunnansjö för att sedan åka med a-k och erik till fredriksberg för en grillkväll och troligen en annan sen kväll innan måndagensjobb startar med en mardrömmsväckarklocka som börjar ringa strax före fem..
Men jag kan inte klaga veckan har helt enkelt varit perfect!! Vad skulle man göra ut dessa underbara männsikor jag kan kalla vänner, det kommer bli så tråkigt när vi alla äker åt olika håll men så länge som alla vill tror jag nog vi kan hålla kontaktén..

Untill next time

Början på tredje veckan

Det är otroligt vad tiden rinner iväg, jag har nu hunnit påbörja min tredje vecka på posten. Snart halvägs genom. Det känns äntligen som jag börjat fått in lite rutin, vilket är otroligt skönt. Det är dock lite trist att sitta i bilen hela dagen, specillet förra veckan då vädret var så underbart och bilen kändes som en mikrovågsugn. Ett annat negativt är att jag nu börjar 7.15 i Ludvika vilket betyder att jag måste gå upp vid fem för att komma dit i tid, men det positiva med detta är dock att jag kommer hem i hyfsad tid, någon gång runt fyra. Men då är jag oftast så slut att jag bara kollapsar i något hörn  och detta är även orsaken till att jag inte skrivit på länge..

I helgen var det veteranbilsrally, där jag, syster och kusinerna deltog. Vi hade otroligt kul men vi hade en del otur så det gick inte så bra. men men vi är anmälda till nästa år och planerar revansch:) I helgen har vi även haft besök från Uppsala vilket både är roligt och lite jobbigt, speciellt när man jobbat en hel vecka.

Denna vecka är dock upplagd för att bli riktigt bra, bio inplanerad med anna-karin. Narnia, vad jag längtat efter uppföljningen, är något av ett fantasyfan och fullstädnigt älskar Narnia. Sällskapet är dessutom toppen, vilket gör det ännu roligare.. Sedan finns även möjligheten för lite kul i helgen.. Ska bara klara av arbetsveckan

Until next time.. Adios

RSS 2.0