Jag är hög på livet

Just nu leker det, livet är fantastiskt och ingen förändring på det verkar finnas på horisonten. Jag trivs verkligen med mig själv och min tillvaro och vem kan vara nere när sommaren är på väg. Känner på mig att det blir en fantastisk sommar, allt är ljust för nuvarande, även de små gråzonerna känns hantera bara.

Helgen var fantastisk och mysig och det blev ett koll till på Prince of Persia med Cousins Company:)

Gårdagen var även den bra, vi fixade klart presentationen av statistikuppgiften och firade det med en timmes fika ute i solen och bara pratade, följt av fek föreläsning och besked att förra gruppuppgiften gick bra och är nu bara 2 poäng från att kunna gå på linas student vilket känns mycket bra, det löser sig

Idag, var kan enkelt beskrivas som bra bra bra. Skulle ha blivit cykeltur och picknick till mälaren med jenny och johanna men eftersom vädret inte var på vår sida fick vi ändra planerna men det bev definitivt inte sämre:)
Nåja började dagen med tandläkarbesök (första i uppsala) var en verklig fin och bra tandläkar mottagning och inga riktiga problem med tänderna vilket var goda nyheter, har två visdomständer på väg men två skans fortfarande helt så jag hoppas på att de aldrig kommer, lite evolution borde ju ta bort dem alla eventuellt.. Det som inte var trevligt var räkningen på 765kr! usch och fy och om något är det enda fläcken på sommaren - pengar. Efter en år med mindre studiebidrag har största delen av sparkassan ätits upp och det jag nu har kvar täcker precis sommarens två hyror och mina första lön kommer inte komma förrän i augusti eftersom jag inte börjar jobba förrän i juli, jippie kan bli intressant..

EFter tandläkaren mötte jag upp jenny och johanna och vi planerade om dagen till en dag på stan med shopping(lite för mycket för min del med tanke på ekonomin, men det får bli det sista i sommar, nu är kortet på diet!) och lunch och bara spendera dagen på stan efter 6 timmar begav vi oss dock hem för lite återhämtning innan de kom hem till mig på kvällen vad som vi tänkt lite film men som istället blev några timmars trivsamt samtal. Dagen kunde inte varit bättre!

MEN imorgon blir det redovisning, grupparbete och en del plugg på det jag har kvar att göra men det gör ingenting, livet är underbart och alla dagar kommer lösa sig på något sätt:)

Ännu en fantastisk dag

Startade dagen bright and eraly för att tillsammans med johanna cykla ner mot stan för att tillsammans med jenny arbete med grupparbetet, vilket blev en flitig och rolig dag tack vara sällskapet först på cafe och sedan på stats. ervositet kickade dock in när jenny fick ett mail om att våra statistik tentor nu var rättade:S ingen ville titta nu så vi väntade till vi kom hem.. Fantastisk sommardag i Uppsala förresten, helt underbart att vara ute och cykla:)

Nåja väl hemma så tittade jag på resultatet och.... jag fick nästan FULLPOTT helt otroligt blev så lycklig över det att jag firade med bio, finns inget som att gå in i en mörk biosalong med en fantatik film och bara låta tiden försvinna medans du upplever fantastiska äventyr. Det blev premiären av Prince of Persia som HÖGSTA möjliga poäng - helt fantstisk film, den bästa på mycket länge om inte den bästa någonsin. Som ni förstår gillade jag den, funderar till och med på att se den en gång till vet inte om jag kan vänta de månader det tar innan den kommer. En verkligen klassisk äventyrs disneyfilm helt förtrollande! Och fortfarande varmt och skönt att cykla hem.. Nu har jag dock en hel del jag måste fixa med plugg till imorgon pga av min lilla break men det var det värt.

Se Prince of Persia (ta mig med;))

åh ljuvliga årstid

I fredags skrev jag äntligen statistiktentan och det kändes faktiskt rätt bra, men tar inte ut något i förskott för med tentor vet man aldrig. Efter en långpromenad med johanna i den kvalmiga värmen och en avslutningskväll så var det tåget hem till dalarna där helgen blanda annat bjöd på tre rätters middag för att fira pappa där det dessutom ingick grillat, vem älskar inte grillat? Vädret var dock en aning krassligt

.. men när jag återvände till uppsala idag på morgonen var det underbart det var varmt och grönt överallt och solen sken:) Sommaren är här och livet känns plötsligt mycket lättare det faktum att skolpressen börjat släppa lite gör ju även sitt till + plus en massa roliga planer den närmaste framtiden:D

Idag kan jag stolt säga har varit en mycket produktiv dag, började med föreläsning coh lite fika med Ullis, följt av basgruppsarbete med veckans gruppuppgift som vi lyckades bli klara med. Direkt följt av grupparbete med Johanna och Jenny med statistik uppgiften och efter 4 timmar i datasalen, en miljon olika kolumner med anti-logaritmering hit och logaritmering hit så kunde vi lyckligt konstatera att vi nu borde vara klara med minitab delen och nu måste vi bara fixa ihop diskussionen vilket planen är att vi ska göra på onsdag ute, vid ett fik, nere vid ån för att njuta av vädret. Vi lyckades dock klämma in lite prat ute i solen också;)

Efter det begav jag mig hemåt för lite mat och lite slapp idag faktiskt-har en del företags finansiering att läsa ikapp men det fixar jag imorgon - då jag faktiskt har en tom dag schema mässigt. Ska dock försöka börja dagen med en simtur och försöka göra ikapp Fek och göra duggan och webbprovet och se om jag får ett mail om upplägget för redoviningen från gruppen också men roligast imorgon är johannas födelsedagsfest!

Vi cyklade iväg till ICA Maxi nu på kvällningen och handlade lite och jag måste säga att imorgon kväll ser lovande ut och eftersom hon lånade skålar av mig vet jag att det kommer finnas mycket:)

Så kort och gott en toppen dag!


One day to go

Så har veckan i princip passerat och imorgon morgon är det dags för statistik tentan, och det måste bara gå bra.. Min fokus har varit splittrad så länge mellan dubbla kurser och jjag vill bara att det ska vara slut nu och hoppas att denna sista vecka av nästan helt fokus på statistiken har hjälpt, de gamla tentorna jag gjort har känts bra men man vet aldrig det är ju en annan tenta jag ska göra men det är ganska skönt att man kan börja lita på siffrorna man får fram. Det som har varit verkligen jobbigt denna vecka är dock när jag har fått lov att flytta fokus till Feken för vi hade grupparbete i det också den här veckan som behöver gå bra för jag saknar fortfarande poäng för linas examen + plus lite duggor och webbprov som det måste bli topppoäng på suck..

Ja ja imorgon är det tenta som gäller och det känns helt ok, bara positiva tankar är tanken.. och efter att ha gjort de sista gamla tentorna idag  och med ok resultat och lite repitition så tar jag nu en lugn kväll och vilar huvudet så trevlig kväll på er!

Tentavecka, behöver jag säga mer...

Gårdagen startade upp tentaveckan, nämligen statistiktenta på fredag och eftersom jag har valt den inriktiningen så måste det bara gå väg vilket betyder denna vecka=plugg!

Har dock äevn Fek som måste fixas och göras bra så jag får ihop lite poäng..

Gårdagen var det tidig morgon med malin men sen en rätt flitig dag, fm förelsäning i Fek och sen rusch ner på stan för att träffa jenny och johanna och diskutera tentan och se om vi kunde hjälpa varandra med svårigheter, vilket var givande och kul - då vi passade på att fika på 018 samtidgt- fantastiska mackor:)

Sen blev det även lösa planer på något slags firande när tentan äntligen är över och förhoppningsvis avklarad

Idag tog jag sovmorgon för att ta igen lite från igår, och läste lite på morgonen sen blev det föreläsning och där träffade jag även basgruppen så vi delade upp läsningen och ska skriva ihop något imorgon fm, så det måste jag fxa idag men högst upp på schemat står åtminstonde en gammal statistik tenta och repititon av det jag har svårt för men ikväll då är det dubbelt upp NCIS, lovely:)

Men nu ska jag värma på lite rester och sen sätta igång

monday morning

Efter en bra men allt för kort helg hemma så var det på söndag eftermiddag dags att åka till uppsala igen men inte ensam, för jag hade nämligen sällskap av Malin som skulle stanna hos mi i natt innan hon åker till USA. Det blev en ren toppen kväll och kul att ha lite "tu man hand" tid innan hon åker eftersom jag inte kommer få se henne på ett år, helt sjukt..

Idag började därför TIDIGT och då menar jag verkligen TIDIGT, klockan ringde 4 och halv fem gick vi ner till stationen frö att ta bussen till arlanda där vi sedan bara satt och pratade till de andra au-pairerna kom och det var dags att checka-in och skiljas, vilket var en riktigt konstigt- jag kommer inte träffa henne på ett helt år..

Efter en kort tåg tur är jag nu hemma igen och kollar upp lite och äter frukost och ska plugga lite innan en lång dag av studier tar vid, förelsäning Fek först sedan Statistik tentaplugg med jenny och johanna,

Ran Away To Tell The World

... är den smått fantastiska låten jag ligger och lyssnar på just nu medan jag utan stora resultat försöker plugga lite går inge bra och imorgon är det tenta.. Är på konstigt nere humör ikväll, vet inte varför men det är väl bara att vänta att det passerar, ibland kan manmå bra av att må lite dåligt

Har fått en del gjort idag iaf, det blev en tidig start med grupparbete redan vid 8 vid eko och efter några timmar har vi ommit en bar bit på grupparbete och sen blev det lite plugg hem, statistik även den tentan närmar sig farligt snabbt. Blev dock en paus med en promenad med Johanna runt Flogsta vilet var otroligt skönt. efter det har jag försökt plugg amen inte riktigt kunnat, min fokus finns inte här just nu... Ska göra ännu ett försök sen ger jag nog upp för ikväll och hoppas på bättre humör imorgon och bra energi till tentan, den behöver gå bra så jag kan gå på Linas Student!

Valborgs helgen

Så nu var det måndag igen men innan veckan riktigt drar igång kan jag ge en snabb återblick av helgen som varit.

Fredag morgo blev det lite forsränningen, vilket var rätt kul att se:) Därefter begav jag mig till stationen och möte upp A-K som kom hit över helgen, och man kunde bara konstatera vad sjukt mkt folk som fanns i uppsala denna helg. Vi åkte hem till mig en snabbis för att göra oss av med hennes väskor sen var det tillbaka ner på stan där vi möte upp Johanna för Champangegalopp på Norrlands där även livebandet StändUt Blakk spelade, som var ett norrländskat band... Väl inne köptes det in champange som vi snabbt sprutade ut över varandra och blev duschade även av dem runt omkring oss, och så fortsatte det + en del dans. Verkligen kul upplevelse med bra människor:) Dock var vi rejällt kladdiga efter det, kläderna var lättfuktigt kladdiga och håret, håret var ett ända stelnat kladd.

Vi gick sedan hem för lite mat och ombyte innan vi gick en sväng neråt stan igen och vi tog rundan runt Ekonomikumparkn bara för att se hur det såg ut och det var en enda sopptipp, gräset syntes knappt någonstans!

Vi styrde sedan kosan upp till Slottet och Gunillaklockan och lyssnade på vårtalet och kören innan det blev utgång på Norrlands, riktigt skön stämning och bra musik men så varmt det blev. När vi väl begav oss hemåt så småregnade det lite vilket gjorde att håret var en ren mardröm när vi kom hem, intorkad champange, fukttrassligt och konstigt. Den duschen innan jag la mig när man kunde skölja av allt var nog den bästa duschen hittills:)

Lördagen blev en lugn start med frukost och bara ingenting innan vi gick ner och fikade på Café Linne och tittade lite iaffärer och handlade mat.

Efter en snabblunch så var vi faktiskt rätt flitiga och fick några timmars plugg gjort. Efter det blev det ren mys/frossarkväll i klassisk anda (filmvällar från gymnasiet;)) med tacos och alla tänkbara godheter till en film. och som vi åt, båda var så sjukt övermätta och trots det fortsatte vi sätta i oss bara för det var så gott och fanns där..

Jag var inte hungrig morgonen därpå...

Söndagen blev lugn förmiddag i lägenheten innan det var  dags för A-K att ta tåget tillbaka till Karlstad och jag gick oss simmade. Mkt skönt men lite segt. ännu segare var dock att jag fick en rejäll punktering på vägen hem, vilket jag ska försöka fixa idag, så segt att inte ha en cykel det tar så lång tid att komma överallt.

Sen blev det en lugn kväll med lite plugg men mest återhämtning, plus en välbehövlig tvätt.

och nu väntar en vecka av grupparbete statistik och FeK, tentaplugg både statistik och FeK, tenta och besök av pappa:)

RSS 2.0