Så var det slut...

Det är först nu det egentligen slagit mig att skolan faktiskt är slut, jag har tagit studenten. Det är både så otroligt skönt, de sista veckorna, eller till och med månaderna var verkligen tuffa men det är samtidigt så sorgligt. Alla skiljs åt, alla vänner hamnar på olika ställen och vår underbara klass slutar att vara en klass och dessutom är framtiden så himla osäker nu. Förut har man alltid vetat ungefär vad som kommer att komma, nu är det bara att vänta och se.

Så en liten tillbaka blick på slutet av den sista skolveckan, som faktiskt egentligen inte innehöll någon riktig skola överhuvudtaget. I onsdags kväll träffades större delen av klassen för att göra iordning studentflaket, med björkar, livsfarliga ballonger och bilder. Ballongerna var kvällen fruktan, de smällde lite hursomhelst hela kvällen:) Flaket blev dock väldigt tjusigt speciellt ed våra mugshots som gav det lilla extra, de var verkligen roliga:)

Sedan var dock stdent dagen äntligen här, dagen jag gått TOLV år i skolan för att få uppleva. Den började redan vid fem då jag släppade mig upp ur sängen för att duscha och göra mig iordning sedan bar det av in till stan, där vi hämtade upp malin, annica och gjorde sällskap med annakarin till champangefrukosten hos Emma. Hon hade verkligen ordnat det suveränt, vi fick nämligen en frukost tallrik med frukt, fralla och bulle, toppen, alla var dessutom jättefina. Det var kul att så gott som alla var där, det fattades bara en.. Sedan blev det skålande i champange, som inte alls var gott, vilket de flesta höll med om. Det blev en verklig toppen inledning på dagen och stämningen var på topp. Under fruosten passade vi även på att skriva i varandras mössor, vilket snabbt blev kaosartat  men underhållande. Under detta kom blev vi även fotograferade. Sedan var det dags att ge sig iväg till skolan, där det blev ännu mer fotografering. Vid tio så ägde den obligatoriska timmen i aulan rum, med lite tal, musik och prisutdelning, efter det blev det klassträff med jan. Där fick vi våra betyg och gamla bilder med massa saker om oss från första dagen i ettan, usch hemskt, kan inte fatta att Bev verkligen hade kvar dem ända till nu. Sedan fick vi ett utdrag ur Jans dagbok från 89, lite väl seriöst kanske men ganska kul. Det hela avslutade med att kulturarna äntligen fick sin lussekatter, även om de verkade tro att de var trolldeg.. Efter detta var det mat och en lång väntan innan vi äntligen fick springa ut och leta reda på våra nära och kära. Vilket var lättare sagt än gjort i det kaos som var utanför skolan. Hittade dock dem tillslut och kan bara säga att de valt snälla bilder och blev samtigt överröst med roligas saker att ha om halsen, vilket blev lite tungt om nacken efter ett tag:)
Sedan åkte alla ner på falken till stadshuset, en tur med mycket sång och skrik. Det var dessutom kokande hett. Väl vid stadshuset fick vi höra kommunalrådet långa tal, även om jag missade det mesra på grund av allt annat som pågick, det jag egentligen kommer ihåg är någonting om att -89 var året fr Ingemar Stenmarks sist vinst eller något.. Väldigt minnesvärt.

Sedan fick vi äntligen fly värmen för att åka hem med släkt och familj. Väl hemma byte jag tillfälligt till lite svalare kläder, coh sedsn blev det present öppning. jag blev så gald för allt jag fick och särskilt det underbara halsband jag kommer få av min moster. Överlycklig och chokad blev jag dock av mina föräldrars presnet, en PLATTTV!!! Helt fantastiskt, jag får den visserligen inte förrän jag flyttar i höst men det spelar verkligen ingen roll.. Så otroligt GLAD. Efter detta och massor av mat och sötsaker så var det dags att åka int till ludvika igen. Detta för att träffa klassen vi Hälarna, för att sedan gå till Trädgården på kvällen. Dessa timmar med klassen blev otroligt roliga och underhållande. SPSP05 är helt enkelt den mest fantastiska klassen!! Kommer sakna den..

Sedan var det av till Trädgården med ett litet stopp på Donken på vägen. Så gott som hela kvällen på trädgården var toppen, en hel del dans och dessutom träffade vi massa männsikor som jag inte sett på jätte länge. jag behöver troligen inte ens säga att så gott som alla var där och stämningen var på topp, helt otroligt rolig kväll ut. Den sist halvtimmen var dock allt annat än toppen, av flera orsaker jag inte ska gå in på här. jag kan bara säga att det var mycket som kom fram och som fick mig att ändra synen på flera personer.

Dagarna efter studenten har bara försvunnit i en dimma och mest bestått av återhämtning.Under hela den sista veckan har Nina Gordons Tonightan Rest of my life gått för fullt på stereon, jag bara fullomligt älskar låten och den känns precis rätt för mig just nu....

Så nu väntar den mystiska och osäkra framtiden, det käns en aningoroande men på samma gång kan jag inte hjälpa att känna att det är ett äventyr som jag knappt kan bärga mig från att upplev, något jag inte skulle missa för allt i världenSå var den äntligen här och förbi...

STUDENTEN!! Så var den äntligen här och sedan fröbi....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0