back in l-a

Så åter i Dalarna och det ser ut som det blir så fram till tenta just nu.. önskar den vore över så jag får upphåll, har ingen motivation alls till att läsa så känslan för tentan är inte i topp..

Dagen idag var bra, träffade malin för fika på engel vilket verkligen var kul då det var längesen vi sågs.. vi kunde prata igen lite tid:) Det får bli mer nu när jag blir hemma över sommaren:) och förhoppningsvis kommer hon in i Uppsala i höst!

Sen blev det lite kvällspromenad med Lina, vilket var kul,, lovley sister:P hon ser till att jag rör lite på mig:)

Tillbaka till plugg..

Star Trek som avslutning

Efter en rent ut sagt fantastisk dag då jag klarat av städning och flera timmars plugg, så avslutade jag dagen med en sen bio visning(lite som belöning till mig själv för dagens arbete) filmvalet föll på Star Trek som har fått bra kritik.. och trots att jag inte sett mycket star trek tidiagre och då inte direkt varit något fan så tycket jag filmen var fantastisk. Den var verkligen jättebra, precis min typ av film:) Om ni inte sett den- SE den:) Detta äe en film som kommer infinna sig i min DVD samling i framtiden. Detta sammanfattar och avslutar en mycket bra dag med en toppen avslutning!

Sov sött!

Städning avklarad!

Så då var rummet städad från botten till toppen och i alla små skrymslen emellan, lite surt att inte kunna njuta av detta fina rena rum men men jag får åka till mitt eget lilla rum istället, även om tiden i Uppsala nu bli rbegränsad då sommaren kommer spenderas hemma i Dalarna.

Har också hunnit med en svängs simning och tackade ja till arbete på fredag så då blir det jobb!

Rise and shine

Blev väckt en och en halvtimme tidigare än tänkt då jobbet ringde, det gjorde dock inget då jag tittade ut genom persiennerna och det är ännu en sommardag på andra sidan-toppen!

Ska iväg på föreläsning om en stund och sedan står simning och städning på schemat, ev. en promenad i det fina vädret:)

Så trött..

Under helgerna blir det automatiskt för mig att jag går upp senare och är uppe längre om nätterna, får att få ut så mycket som möjligt av helgerna:) De flesta som känner mig vet att jag verkligen inte är någon morgon människa, så sovmorgnar är guldvärda för mig. Men imorse var det återigen dags att ta morgontåget till Uppsala(dock sista gången denna termin) vilke innebar uppgång fem och eftersom jag osmart nog inte somnade förrän runt halv ett innebar det 4,5 timmes sömn, vilket gör att jag nu framåt kvällen känner mig en aning däckad:/

Har dock hunnit gå på föreläsning, inhandlat en ny bikini(som dock inte var lika bra som den gamla, men den bestämde sig bara plötsligt för att helt tappa formen), gjort upp planering för veckan (städning, sista flytt, packning) och läst 3 kapitel bara fem kvar nu, dock hundra sidor. Borde jag klara i början av veckan så kan jag ägna resterande tid fram till 4:e juni med räkneövningar, gamla tentor och repititioner. Något som jag märkt av nu inför tentan och som jag och Angeliqa diskuterade påväg från föreläsningen, just nu sätter man allt på väntning fram till tentan- alltså 4:e juni. Allt är, det måste jag göra efter 4, det vill jag göra efter 4, eller det ska jag göra efter 4.. Allt får lov att stå tillbaka för plugget. med andra ord vill jag bara att det ska vara 5:e så jag kan börja "leva på riktigt igen", börjar bli ordentligt seg i huvudet:/

Idag lyckades jag även krångla till saker och ting för min mor, var dock inte meningen mamma.. Men som den fantastiska mamma hon är tog hon den med jämn mod. Kan också passa på att vara lite avundsjuk på pappa som med jobbet idag åkte till Tyskland över några dagar, vill också ut att resa! Resan är dock hel bortslösad på honom eftersom han hellre är hemma..

Nåja, känns som jag gjort mitt duktiga för idag och i mitt tillstånd av trötthet blir det inte mycket nyttigt gjort iaf så kvällen ser ut att bli lite koma framför TV och ev. några räkneövningar och sen vila ut mig till imorgon

ännu en helg

Så var det helg igen, så skönt:) men inte så mycket ledigt då terminens sista tenta närmar sig med stormsteg:/ Nu har jag med hjälp av familjen flyttat mina grejer till kantor och mitt nya rum:) under turen dit så handlade jag även en säng, en ny större säng:)

Idag har varit relativt lugn och jag fick min första sovmorgon på länge vilket var för underbart för att beskriva. Det har blivit för lite läsning och sedan ett bad. ska försöka läsa det sista kapitlet så jag är ifatt ikväll och sen läsa vidare och göra räkneövningar imorgon

en delkurs till avklarad:)

och så idag kom resultatet från tentan i utrikeshandel och handelspolitik- och jag klarade det!:) så skönt bara en kvar nu, synd bara det denna kurs är långt ifrån så rolig som förra var och dessutom såkrånglig.. får det inte riktigt att gå ihop över huvudtaget.. ska dock försöka plugga duktigt för det vore så skönt att klara mig igenom första läsåret utan omtentor.. innan tenta dagen blir det att boka in lite tid med far som tack och lov är lite av ett matematiskt geni och se om han kan förklara de delarna i alla miljoner tabeller och diagram som jag inte riktigt får grepp om:/

men men, det gjorde omedlebart att detta blev en bra dag! tentan godkänd och dessutom förkylningen på tillbaka gången och bara ca: två veckor kvar till sommaruppehåll!!


Dock moln i och med det faktum att Lina pajade knät på matchen igår och nu tvingas gå på kryckor(om hon nu lyder det rådet...)


Glömsker

Så kom den dagen då jag glömde något viktigt, jag åkte nämligen till Uppsala utan att ta med sladden till dator och eftersom den var så gott som urladdad innebar det att jag inte kunnat använda den under veckan, men nu har jag el till datorn och den är full av energi:) Till skilland från mig som nu är på väg att få influensan, brännande hals och käsliga ögon.. suck..
Dessutom ska jag jobba på fredag, ska försöka vila och friska upp mig imorgon annars blir det en dag på alvedon och vilja:S

Sen måste jag försöka trycka in lite Internationell makroekonomi imorgon också men det kan jag göra från sängen, eller sovan.. Konjuktursvängningar och BNP-teorier here I come!

Va för övrigt och kickade på mitt rum idag, det var inte toppen men helt ok.. ungefär som jag förväntat mig.. hoppas bara det kommer funka med kök och de andra, det är min stora oro just nu:S

Var dessutom på framtidsföreläsning och en av ex.pol.magarna som var där hade läst programmet jag dömmer om(oupnålig dröm verkar det som, men drömer gör jag!) nämligen diplomatprogrammet- som bara tar in några stycken till varje period och kräver utlandsstudier/arbete, minst tre flytande språk.. vi får se vad som händer om man siktar mot stjärnorna kankse jag iaf når bergstopparna..

Partyday

Efter dagar av städning, bakning och matlagning så var idag äntligen dagen för pappas femtio års fest! Vi hämtade kusinerna vid nio och efter det  var det festförberedelser ända fram till två då öppet hus började sedan blev det matliagning och servering under hela kvällen, en hel del att göra och mycket som skulle passa ihop men en riktigt kul kväll, och viktigast av allt pappa verkade nöjd!

Fest förberedleser

Idag var det festförberedlser som stod på schemat, lite bak, små pyssel och så vidare.. vi har kommit en bit på vägen men det är långt kvar än:P

Sen blev det lite vedtravning annars en lugn dag..

Nya tag!

Så nu var det ett tag sen igen men det har varit mycket annat eller inte mcyket att skriva om..

Valborg var toppenn, och helgen avslutades sen med bio med kusinerna och bowling med anna-karin och malin, måste göras om snart!
Sen var det tillbaka till Uppsala en snabb sväng, för början av den nya kursen Internationell makroekonomi, lite klurig och mindre intressant än förra kursen.. där jag håller tummarna att tenta gick bra så jag slipper omtenta..

Det blev dock bara en kort tur till Uppsala denna gång och är nu redan tillbaka i Dalarana, av den enkla anledning av Pappas fest är i helgen, som jag lovat att hjälpa till med.. Så det är matlagning, bak och städning som gäller de närmaste dagarna och sedan fest på Lördag!:)

Saker och ting flyter på bra just nu, har nu fått ett eget rum, på kantor.. dock bara stdentrum men med eget badrum och det är bara mitt! har trivts bra hos maria men det ska bli kul med något som verkligen är mitt eget:)
Sen finns det andra anledningar att vara glad men det är för nytt än;)

RSS 2.0