?????

Hur gick tentan egentigen????
Absolut ingen aning:S

Men jag vet iaf var jag ska gå.. tågstationen
och sedan åker jag hem med ett huvud tommare än en heliumballong men glad iaf,,

med stora frågetecken önsar jag er alla en trevlig dag

FÖRSTA TENTAN

Nervös, orolig och osäker....

Dunkar huvudet i vägen...

Efter en heldag av nästan uteslutande plugg känns det som jag hält hjärnan i en mixer kört runt och sedan hällt tillbaka den. Efter en dag med sedan länge döda politiska filosofer och deras liknande idéer vill jag bara drämma huvudet i något hårt igen och igen och igen. Det som gör det dessto värre är att en likadan dag följer imorgon efetrföljt av tenta dagen.. suck mitt huvud kommer explodera innan dess..

Nåja efer en kort klagan så ska jag återgå till att dränka mig i Nordins komprimerade politisk filosofiska verk innan jag kväver mig med Hobbes Leviathan och ev även lite Mill genom Wolff..

J*vla cykel

Dagen började lite små stressat med panik läsning inför pm och opponentationen idag, och efter lite lunch gav jag mig iväg smått försenad till seminariumt. Eftersom jag var lite sen så ställde jag cykeln där jag aldrig ställer den annars, utanför statsvet, trots att det inte finns något cykelställ där.. men men alla andra ställer sin acyklar där och det är alltid fullt av cyklar där....

Så jag hann till seminaiumet och det gick faktiskt hyfsat, klarade oppositionen och fick tillbka mitt pm med klart godkänt, hur skönt som helst:) Bara tentan kvar:s

När jag kom ut så kom dock dagens första jäkla cykel, alla cyklar utanför statsvet hade idag blivit bortforslade och kunde hämtas ut på andra sidan stan för 300kronor.. suck.. jäkla skit.. synd straffar sig själv och det fort verkar det som..

Så jag traskade dit för att hämta cykeln och det var ingen liten promenda på vägen mötte jag angelica som även hon fått sin cykel bortforslad och hade fått lov att hämta ut den.. Inte ensam om olyckan iaf.. Där fick jag öeta reda på cykel, fick en liten moralföreläsning och ett inbet. kort på 300 kronor.. pengar jag kunde gjort mycket annat för...

Sen var det den lilla detalj att cykeln hade fått punktering så jag fick gå hela vägen tillbaka också..

Efterlite hjälp från nils lyckades vi dock byta slang, som hade vikt sig..

Så nu är det två agar fyllda med plugg inför fredagens tenta som väntar..

JIPPIe.... or not


Grattis Lina!

Börjar dagens bloggande med ett stort grattis till syster som fick avsluta fotbolls säsongen med ett eftrlängtat mål, så grattis. Du om någon förtjänar det. så nu är jag tillbaka i Uppsala efter ett verkligen roligt möt med Kakan, malin och Camilla.. Saknar verkligen att se er oftare, vi får göra om det snart och med mer tid. hann även med hen hel del syster tid med lina i helgen vilket var riktigt kul, finns ingen som hon. Systarar är speciella och skulle alrig vilja vara utan henne:)

Men det kommer bli en stressig vecka nu med, pm-vent och opposition vanligt seminarium och så den första fruktade tentan, wish me luck. Hoppas att jag överlever veckan...

Men efetr en hel del läsande slappnar jah nu av framför världens mest fantastiska film- August Rush. är så totalt förälskad i denna film

Still sick..

Fortfarnde sjuk och vaknade med känslan att jag knappt kunna andas, men efter lite medicin och dricka gick denna obehagliga känsla över, sen kändes det bättre under dagen innan det uratdae till en till att bli värre under kvällen. Inte ens yoghurt är tillräckligt lättflyttande för halsen längre.. suck
bara en föreläsning kvar imorgon inna jag kan åka hem

dagen började med pm-skrivande och försök tilll ideér med lite brainstorming, men vi får se hur det går och om det blir bra. har ingen aning om vad de egentligen vill ha. Efter det blev t dubbel föreläsning uppe på ekoomikum, där det vanliga ljudtekniken inte ville samarbeta..

Efter detta blev det en stunds paus och sedan uf resegrupps möte, där det verkar somjag ska vara med och planera den långa resan till Libien villket nog kommer bli kul. Resegruppen i övrigt var väldigt bra. Efter detta har kvällen präglats av trötthet och halsont och försök till pm. Kvällens ljus var dock mor men även ett oväntat och därför så mycket roligare samtal från underbara kusin Tove. Någon som förstår mig i det mesta, utom om maskar;), denna ganska långa prata stund fick mig att känna mig bättre ett tag iaf.. Tack Tove!

Så bara imorgon kar sen återvänder jag till berget!

Första PM och första halsflussen?

Så denna vecka har hittills varit riktigt illa. söndag kväll kom den första obehaliga översakningen en rejäl feber överfall, som varade natten igen och gjorde att jag vaknade inte helt utvilad. Men när morgonen väl kom hade feber lagt sig lite,isället hade jag fått ont i halsen som aldrig förut. Som bonus på denna redan urusla dagen var det faktum att det var seminarium på förmiddagen.. Detta gick inte allt för bra, då jag inte kunde hålla koncentrationen för fem öre och det faktum att det gjorde ont att prata. Resten av dagen blev det vilande och sängliggande trots att jag borde ha läst, men orkade helt enklet inte, till dettta kom det faktum att vi under seminariumet fick veta att vi skulle ha PM--intro på tisdagen och suprise inlämning på fredagen. Under kvällen ökade halssmärtan dessutom.

Tisdag morgon blev en tidig start för att komma iväg till PM-intron. Vilket nte var helt lätt då jag hade feber och halsen nu börjat svälla igen. lyckades dock ta mig igenom föreläsningen för att sedan ta mig hem och krascha i sängen. Halsen hade nu blivit rejällt svullen och varje gång jag  sväljer gör det ont, så att jag får ångest inför att svälja. Med denna fortlöpning verkar det som min första halsfluss lykats hitta en mycket dålig tidpunkt att slå till. Vilket är jobbigt då jag har mycket att göra, och jag har faktiskt inte mått så här dåligt sen förkylningen jag hade under Cambridgeproven. man kan verkligen säga att min sjukdoms timing är oslagbar;)

Idag verkar dock feber ha lagt sig och halsen är en aning bättre även om den så gott som var helt täppt imorse. Efter att ha druckit lite och kommit igång känns det dock bättre idag, dagens negativa är dock att det är två föreläsningar på efetrmiddagen vilket kräver fyra timmars koncentration.. suck.. dessutom har jag ett PM och skriva som jag egentligen inte har en aning om hur jag ska skriva:( Dagens positiva är dock att jag får åka hem imorgon, hem där jag kan gnälla för familjen och inte nehöver tänka på att behöva laga mat.

Så ursäkta för gnällandet med  just nu är  det inte mycket annat, även om jag börjat se ljuset i tunneln.. äntligen

Från stress till fest!

På grund av en OBLIGATORISK dataorganisation blev min hemresa väldigt kort och jag fick lova att gå upp vid fem för att hinna med tåget till Uppsala så att jag skulle hinna till lektionen. Sedan på grund av en massa tågmöten var tåget hela tjugo minuter försenat vilket gjorde att att jag fick små springa till föreläsningen efetr att bokstavligt taget bara varit uppe och slängt in väskan i lägenheten. Dataintroduktionen var visserligen nödvändig men kändes så onödig...

Efter detta gick jag tillbaka hem och tog det lugnt, åt lite och gjorde mig sedan iordning till reccegasquen där vi hade samling i V-Dalas bar rdan 15:00. Väldär blev det mingel och fördrinkar innan vi marscherade i kolon till Universitet huset tillsammans med de övriga nationerna. På vägen dit och även utanför blev det en del kylslaget väntande. Sedan blev det välkomsttal av alla av viktigt och sittande finklädda och väntande gav det lite av studenten känslan.

Efter detta fick vi sågå tillbaka till V-Dala och det var nu ännu kallare. Väl där blev det fördrinkar igen, lite mysko denna gång, och väntande på att få sätta oss till bords. Efter nära 40 minuter blev det så dags att slå oss ner, jag hamnade vid Medelhavsbordet, där sällskapet var riktigt bra och det blev en underhållande och rolig kväll och denna gång satt skålen som den skulle;) Det blev även denna gång en del sjungande dock  en aning svårare än UPS sångerna. Maten var riktigt bra med undantag av huvudrätten som verkligen inte var något särskilt. Under middagen var det ävenen heldel underhållande uppträddande.

När så middagen tog slut runt halv elva blev det fiskedamm:) och sedan gemmensam gång med samba trumslagare i täten bort till Norrlandsnatione. En gång som tog nästan en halvtimme, men vilken stämning det blev i mörkret på vägen dit. Så när vi väl kom till norrlands var stämningen på topp.

Efter en del köande till garderoben. Blev det sedan dans och umgånge ända fram till två då de stängde, och kan ´bara säga att musiken var toppen hela kvällen och att det verkligen var så gott som fullt. Sedanblev det dock änu mer köande, och en liten promenad på stan innan jag äntligen kom hem och kunde somna in sött i sängen.


Så nu dagen efter håller jag på försöka samla energi för att gå ut och handla och för att läsa klart den litteratur jag har kvar.. delar av leviathan och Nordin.. suck

Sen planerar jag nog en lugnkväll hemma med läsning och när jag blir av med det ev. lite köttfärspaj, choklad och en film..

Sen under dagen håller jag tummarna och önskar Lina lycka till på fotbollsmatchen!

Tack för allt!

Detta extra inlägg är till mina underbara föräldrar. Två helt fantastiskt underbara personer som jag har att tacka för allt. Jag menar till att börja med är de orsaken till att jag finns, det är även de som stått ut med mig under hela uppväxten och trots detta fortfarande älskar, hjälper, tar hand  om och om tillfället kräver tillrättavisar mig. Ni har varit ett så otroligt stöd och är självklart det fortfarande. Ni har hjälpt mig bli den jag är och ni har tillåtit mig att växa och bli den jag är utan några begränsningar. För det finns det inte tackk nu. Ni har gett mig en fantastisk uppväxt, i ett lyckligt, underbart och verkligen fantastiskt hem. Sen såg ni tilll att jag även fick en bästa vän, plåga, stöd och förtrodda i min lillasyster Lina. Som förstår mig som bara en syster kan. En lycklig uppväxt ger grunden till ett lyckligt liv så för den är jag skyldig er mer än jag någonsin kan ge tillbaka.

tack vare att ni dessutom är så intelligenta varelser, såhar ni också varit en enorm hjälp under skolan vilket även det gjort mycket lättare. Sen har vi ju nu flytten till uppsala även här har ert stöd varit stort och ni har hjälpt mig med allt jag behövt, nu när jag flyttat kan jag även märka att ni lyckats med att se till att jag har med mig alla kunskaper jag behöver för att klaar mig själv. Ni har gjort mig självständig och det tackar jag er för. Ni har dessutom hjälpt mig med allt praktiskt.

Sen har vi det faktum att ni gjort det väldigt klart att jag alltid är välkommen hem, alltid och ni kan inte ana vad det värmer och känns skönt. När jag är hemma ger ni mig dessutom möjligheten att vara liten när jag som mest behöver ni finns där för attplocka upp mig i min svaga och osäkra stunder. Ni får mig att känna mig älskad och ert stöd gör att allt verkar möjligt då jag vet att ni allt kommer finnas där om jag faller.

Så tack för allt ni gett mig älskade mamma och pappa.

jag älskar er....

Tillbaka i Uppsala

Så nu var jag tillbaka i Uppsala efter en rolig helg på hemmaplan, har verkligen lyckats få in det mesta! Lugn onsdag när jag kom hem för att sedan följas av en torsdag med lite träning, med föga överraskande vätskebrist till följd, sedan en filmkväll med fantastiska malin. Sådan underbar vän, efter tre filmer onyttigheter och en lång pratstund känns det som vi tagit igen tiden vi inte setts. Dessutom pratde vi om att resa tillsmmans vilket jag verkligenhoppas kunna se, då det vore fantastikt kul. Fredag morgon började med ett bankbesök för att ordna upp min ekonomi så jag kan sköta den från uppsala på ett bra sätt. Sedan ett fika hemma hos snälla moster majsan, med dammsugare, tack tack.. Alltid lika gott fik i Finnsviken:) Efter detta åkte vi in till stan där jag lämnade 450ml blod för första gången. Kändes inget konstigt då även om de hade många råd och hade ordentlig koll på att jag fikat innan jag gick. Efter handlingen och påväg hem med monsterduon, My coh Lina, kom dock yrseln. Vilket inte var trevligt alls men efter råd av min underbara mor som själv arbetat med blodgivning hade många bra tips gick det tillslut över.. puh. Kvällen följdes av bio Wall-E med kusin Tove, så oerhört givande, rolig och söt film. Rekommmenderas varmt. Sedan följdes ytterliggare filmkväll plus kortspel hemma hos Tove.
Lördagen förmiddag kom så kusinerna upp igen för lite bus och även som vätskestop under kyrkloppet, vilket var kul som vanligt. Detta följdes av en eftermiddag av plugg och muminfilmerna, har blivit lite fast. Sedan tacos med familjen och lite stjäna spel. För den som inte vet är detta ett av de allra roligaste kortspelen som består av en serie olika spel där man räknar ihop pöoängen. Vilket gjorde det ännu roligare var det faktum att jag avgick med segern!

Så var det då söndag och resan gick mot uppsala igen. Här blev det plugg och förberedelser till seminariumet imoron, som jag by the way är otroligt nervös över:S På kvällen var jag även på ett förseminarium med min grupp.

Så fingers crossed for tomorrow....

Home sweet home

Så nu är jag på hemmaplan igen. Efter att ha tagit ett morgontåg från Uppsala kunde jag anlända hem mitt på dagen och har sedan det tagit det lugnt och njutit av att vara hemma igen. Det känns som var jag än kommer flytta och bo i framtiden så kommer fröjdbereget alltid vara mitt hem, det är här jag växte upp och innerst inne kommer jag kanske alltid vara tjejen från mitt ute i skogen. men det känns helt okej för mig. Jag får det bästa av uppsala och det bästa av hemma. Kan det bli mycket bättre. Dessutom finns gamla kompisar här och även släkt och familj.

Så nu ska det då bli skönt med några lugna dagar hemma, dock med mycket kurslitteratur att läsa inför seminariumet på måndag. och kanske då särskilt platon. Kommer dock hina se kyrkloppet och även en biokväll med kusin tove, så vi får tid att vara onormala tillsammans;) och det blir då disneys wall-e. Barnfilm jag vet men de är så roliga och söta att se..

Men nu ska jag lämna er efter ett kort inlägg, väntar p mig gör nämligen mitt duntäcke och Platons Staten.

Kul i Uppsala

Så nu har allvaret börjat.. det känns dock inte allt för seriös än. Föreläsningen idag var riktigt intressant, och tiden gick fort. Idag fick jag även läslistan och kunde snabbt konstatera att jag har mycket läsande framför mig..
Efter en eftermiddag i lägenheten kollade jag runt på vdalas hemsida(min nation) och runt kvart över fem upptäckte jag att sex så börjar en välkomstkväll för alla recentior. så efter några sekunders tvekan drog jag på mig ny kläder gjorde mig klar och gick iväg till vdala. Väl där börjadet med en rundtur runt nation och sedan lite mingel innan maten, som var gratis. Bra för en fattig student.:)
Där träffade jag en otroligt trevlig tjej från Stockholm som var på gott humör efter att ha fått enn lägenhet samma eftermiddag. Eftersom vi båda var där ensam var det skönt att hitta någon annan ensam varelse. Efter en lång hungrig vänta satte vi oss sedan till bords, där våra bordsgrannar var två underhållande byggingenjörer, eller snarare blivande byggingenjörer. Till mat blev det tydligen det klassiska vdala röd vin och chiliconcarne., med chokladkaka och kaffe till efterrätt. efter någon timme vid bordet, en riktigt rolig stund... Så var kvällen tillslut till ända eller iaf för mig, efetrsom jag hade två hundra sidor Platon att gå hem till. Innan jag lämnade Vdala bestämde vi dock att vi skulle ses innan vdala gasquen, så vi slapp gå ditt ensamma. så nu börjar faktiskt uppsala börja passa mig riktigt bra och bitarna faller på plats.
På onsdag går dock tåget tillbaka till DAlarna och hemmet, vilket blir en skön paus..

Greetings from Uppsala

P.S. My coh Lina hur skulle jag inte kunna bli präglad av alla era påhitt under uppväxten och även nu, tack vare er kommer jag aldrig bli riktigt normal. Good luck with your linguistiq international studies. (med reservation för stavningen)
Au revior.. D.S

RSS 2.0