bra besked gav njutardag

Dagen började okristiligt tidigt, vid 4:45 för att åka med pappa till borlänge för att hinna med 6.40 tåget till uppsala. Tågresan var lugn men lite nervig då jag direkt vid ankomst kycklade iväg til gimogatan för dagens och nationalekonomins första Dugga, i mikroekonomi.. och cykelturen var svinkall..

Väl där tilldelades vi nr och jag fick den glada överraskningen att få nr 13.. duggan kändes dock bra men väldigt liten, det var små och snabba uppgifter med fyra alternativ.. det var dock en del osäkerheter där alternativen nästan var identiska men i stort kändes det bra!

På vägen hem passerade jag badhuset för att hämta ut en gammal tenta från MSoP och fick då också se resultatet från Internat. pol. tentan och vilken sten som föll av min axlar när hon sa att jag fått godkänt:)

Köpte då hem lite smågott för att njuta av resultaten, kunde sedan  även rätta Duggan mot facit som las upp på internet och om jag kom ihåg svaren rätt klarade jag den också:) Vilket gjorde att jag bestämde att simningen stryks ida och flyttas till imorgon för att ha lite myseftermiddag med film... dock måste jag gå igenom pm ämnet inför det första pm mötet imorgon, så det får lov at bli lite plugg iaf!

bara ett kapitel kvar, men vad tungt det känns..

Har efter en veckas nästan konstant läsande nu endast ett kapitel kvar i mikorekonomi boken men vad tungt det känns.. suck.. trots att det bara är 25 sidor, i jämförelse med de 380 jag redan tagit mig igenom borde jag vara lättad men nej mitt huvud känns helt igen korkat och jag vill verkligen inte återvända till boken. Jag har dock inget val eftersom dggan är på måndag och jag innan dess även måste göra alla räkneövningar och gå igenom gamla duggor och se vad det är jag behöver läsa igen och gå igenom förläsningsanteckningar.. blääh:( därför är kravet att jag läser klart i kväll så jag har hela morgondagen till att räkna och förbereda mig inför tentan.. Imorgon är det nämligen inga föreläsningar.. Jippie.. så jag kan spendera dagen precis hur jag vill, men med den nära förestående duggan så betyder det en dag med nationalekonomiska räkneövningar... Dock har jag även inplanerat ett besök på nautilus för lite träning, alltså simning. Kn behövas att rensa huvudet under dagen..

Idag hade vi planeringsseminarium infr pm skrivandet, det började inte förrän 10.15 så jag kunde ha tagit sovmorgon men jag kan stolt berätta att jag gick upp tidigt och lyckades ta mig igenom nästan ett helt apitel på morgonen, trots att jag definitivt inte är en mrgonmänniska vilket alla som känner mycket väl vet om..

Seminariet gick i kort ut på att vår handledare gick igenom vad pm gick ut på och vi blev indelade i grupper och fick ämne, jag hamnade i grupp B tillsammans med två ekonomer Boel och Teo.. De verkade sjyssta så det ska nog gå bra, vi bestämde dock direkt att vi inte skulle börja förrän efter måndagens dugga, så första arbets tillfället blir på tisdag efter föreläsning då vi även ska bestämma när vi ska träffas och arbeta.. endast tre veckor på oss.. och sen ska vi genomgå en sammanlagd tid av 45 minuter att få vårat pm opponerat.. can´t wait:(

Efter det har jag lagat mat, tittat på justice och läst, läst läst och läst.. nu har jag dock en liten paus och ser finalen av top model..

Hoppas fortfarande på en tur till Norge i helgen men det verkar inte som det blir något synd, det blir iaf en liten tur till värmland..


090110

Ännu en dag av veckan påbörjad.. efter en lite väl sen kväll med plugg och sena NCIS avsnitt så var jag en aning trött när klockan ringde strax före åtta, kom dock upp och iväg till föreläsning, som var den sista "riktiga" föreläsningen inom den här delen av kursen, Dugga på måndag:S har en heldal kvar att läsa och räkna än, men försöker se det hela positivt

Dagens stora positiva var att jag äntligen kom iväg och simmade direkt efter föreläsning så nu ska jag se till att hålla i det, 1km några gånger i veckan:) Har nu precis kommit hem och som plockar lite. ska strax äta sista biten köttfärspaj(vilket betyder att jag måste laga något nytt imorgon) och se dagens Justice avsnitt, efter detta blir det plugg hela kväll borde klara iaf 3 kap. men hoppas att jag kan köra igenom alla fem så jag bara har räkningen kvar..
Imorgon blir det kursens första seminarium och det med en ny seminarium grupp kan bli intressant:) 

dags för mig att äta.. 

måndag igen

Så var det måndag igen och efter en lugn och skön helg hemma med firande av mys 18-årsdag, lite skoter och lite systertid men även plugg så lämnade jag hemmets pudersnö och återvände i morse till uppsalas nu frusna slask, vilket innebar en inte allt för trevlig cykeltur till ekonomikum för dagens föreläsning...

Efter detta blev det lite handling på vägen hem och även lite research för lite grejr inför pappas uppkommande 50-års fest;) fortsatte sedan till lägenheten där jag packat upp, nästan allt:S har sedan fortsatt med att läsa, är nu klar med kap. 8 vilket innebär att jag bara har 6 kap. kvar plus en del räkneövningar.. borde hinna bra till nästa måndag då det är dugga dags:S det alltid lite osäkert med någon ny examens form och i ett nytt ämne men hoppas på det bästa.. väntar nu i dagarna även på resultatet från förra tentan i internat. pol. vilket nog tyvärr lutar mot ett U, trist men sant.. hoppas dock fortfarande på det bästa..

efter lite läsning blev det nu lunch inplanerat samtidigt som dagens avsitt av Justice vilket är mitt nya beroende under dagen:) de som känner mig vet att jag redan lätt fastnar vid serier men denna har många bra ingredienser... lite kriminal över det hela, fascinerande mål och bra uppbyggnad av historier där man inte kan förutse utgången, det gör det inte sämre att Kerr Smith(som även är med i Förhäxad säsong/, geek iknow:)) är med, som är riktigt ögon godis och som även lyckas skapa känslor, vilket gör serien mer trovärdig.. Det som gör serien lite speciel och ännu bättre är det faktum att i slutet av varje avsnitt för man se hur mordet som avsnitt handlatom verkligen gick till, oavsett hur det stämmer överens med domstolshandlingarna och domen, vilket är fascinerande, då man får se vad som verkligen hände och hur det kan skiljas mot hur bevis framställs och vad som görs i domstolen.. det skapar också frustration när man får se hur det verkligen gått till på slutet, efetr det att man sett hur någon dömts oskyldig och den skyldige kommer undan.. som ni märker blir jag ganska engagerad.. så för en egen åsikt titta gärna, det går kl 13:45 på kanal 5 alla vardag, så med andra ord är det för personer som t.ex. student som jag själv som är hemma mitt på dagen  som kan se det.

Så tillbaka till ämnet, alltså min dag: ska nu se reprisen av gårdagens gossip girl avsnitt som jag missade, efetr det ska jag försöka läsa i kapp så mycket som möjligt, innna det blir lipstick jungle avsnitt vid kl:21:00 ikväll och efetr det lite mer plugg om jag orkar annars sängen!!

resten av vecka ska sedan okså gå i pluggandets tecken och denna vecka har jag även tänkt komma igång med simningen igen, vilket jag behöver ochvilket är skön avslappning från allt annat..

Håller nu i veckan tummarna hårt att under helgens värmlandsresa även en tripp till norska rallyt kommer ingå, även om det inte ser alltför ljust ut nu p.g.a. bl.a. kostnad, avstånd med mera.. men iaf man kan alltid hoppas!! och när jag ändå är igång och hoppas, så hoppas jag att även Ottosson följer med till värmland och även på norska rallyt..

I let you know how it goes;) until next time... 

hej igen

Nu har det varit ett ganska långt uppehåll. igen, sorry! men denna gång har jag anledning.. först var det en fyra dagars resa till england med malin och anna-karin för att åka till london och för att träffa lisa.. vi hann med otroligt mycket och det var sjukt kul, speciellt londonturen men även det andra! hoppas på att det kan bli en resa snart igen men det är mer en ekonomifråga än en viljefråga:P

Sen dess ha jag även spenderat typ en vecka med influensa och feber uppmot 40 grader, inte trevligt överhuvudtaget.. det var rent utsagt några skitdagar:/

SEn har jag varit hemma ihelgen med lite myskväll, pepparkakshuskross och skotertur och hemlagad mat.. med andra ord har det varit en toppen helg! Längtar redan hem igen och hoppas på snö så jag får åka skoter igen! alltid lika kul.

Nu är jag dock i Uppsala igen efetr en morgontur med tåget och skjuts av en snäll pappa..

Efter en föreläsning, tar jag det lite lugnt och ska sedan äta och hoppas på att få mycket läsning gjort.. denna vecka siktar jag på en hel läxfri helg, om det är möjligt:)

RSS 2.0