Dan före dan...

ja det är vad man brukar säga innan jul, men jag anvnder det här också för nu är det bara två ynka dagar kvar tills jag, Anna-Karin och Malin åker till England och Lisa. Det ska bli så himla roligt och det kommer bli en oförglömlig resa om så bara för de underbara och fantastiska vännerna jag kommer dela den med!

Tillbaka till dagen, idag hade vi dubbla föreläsningar uppe vid ekonomikum och terminens ämne är- nationalekonomi A. Bhöver iaf aldrig undra var vi ska vara, för alla föreläsningar under hela terminen hålls nämligen i hörsla 3, nda salen som är stor för hela klassen, som är runt 300personer. pol.kand 1:or och ekonom 2:or plus alla som läser kursen fristående, så hela salen fyller upp och det gäller att vara där i tid så man får sitta där man vill, för det blir få lediga stolar kvar..  Första föreläsningen startade kl:9 och med den vanliga akademiska kvarten:) det märktes snabbt vilken skillnad det var mot det vi har varit vana med på statsföreläsningar.. där drog föreläsningarna på i fullfart och man hann knappt anteckna allt och varje gång innehöll en mängd nya områden som bara snurrade i huvudet. Våran nuvarande föreläsare Javad som börjat med mikroekonomi kör däremot i slowmotion upprepar flera gånger, har lite att antecka och många exempel i bär och fisk form:P på något sätt känns det på en sådan nivå att man hela tiden sitter och övertänker och gör det mer komplicerat än det är... det är också ett helt nytt tankesätt en tidigare, som det troligen kommer ta ett tag att komma in i.. efter föreläsningen hade 2 timmars uppehåll under vilket jag Angeliqa och Jenny spenderade med att äta, fika och diskutera allt möjligt.. men främst dock cypernkonflikten som Jenny håller på skriva om och som det tog ett tag att få rätsida på och kan villigt erkänna att vi inte riktigt fattade hela sammanhanget i allafall:P vi hann även köra igenom en del pinsamma reseminnen, vilket kankse inte var speciellt bra med tanke på den uookommande resan:) Efter det blev det ännu en föreläsning och sedan var det dags att ta sig hem.. vilket inte var i närheten av lätt eler trevligt i dag då marken var fylld v slask och blöttsnön kom i mängder.. skulle ha simmat men när jag var genom blött edan då jag passerade luthagen så begav jag mig direkt hemmåt, där jag hällde mi själv av cykel.

Sedan blev det lite varm hemgjord:) soppa som var kvar från igår och varma torra kläder.. Kvällen har hittills bestått av lite städning då jag får övernattare hos mig imorgon och lite sedan länge bortglömd organistaion.. ska nu försöka få ordning på packningen som jag till min oro int är i närheten är klar med.. är inte ens säker på vilken väska jag ska använda än.. så det soom är packat ligger uppstaplat på en kista:)

Only two days left, and i can´t wait..

Som en slutkläm kan man väl bara säga välkommen till vita huset Obama med förhoppningar om många förbättringar!

det verkar som mitt val av linje tillslut har börjat prägla mig:S

träff med fröken forsberg

Efter att äntligen skickat in PM har jag verit hemma en tur och söndag vid fyra träffade jag malin vi McD och efter det följde en kväll full med prat, och en hl del film, innan vi gick och la oss hade i hunnir avverka hela fyra stycken. Det blev dock en tidig morgon idag då jag hade tid för blodgivning.. malin följde med då hon är lite intresserad av sådant, det hela slutade med att jag gav blod och malin blev blodgivare hon också. Även om hon hade lite problem med sina "osynliga" ådror;) Efter det blev det lång lunch på McD därvi både rörde oss en aning försiktigt på grund av ömma armar. Efter över en timme på McD blev det en tur i ludvika där malin lyckades hitta jeans på rea till englands resa. Jakten på en bok till den lässugna Malin misslyckades dock..

Efter detta hämtade jag lina och vi handlade på vägen hem, efter det har vi ätit och latat oss framför TV och nu ska jag försöka komma igång med lite PM opponent läsande...

Onödiga Breunning...

Efter en morgontur på tåget är jag nu tillbaka i Uppsala igen! Det blir dock ej så länge då jag åker hem på fredag igen för att fira mor och fars namnsdag, hinna med lite filmkväll med malin och så blodgivning.. Funderar på att ta upp lite mer specifik träning också men det jag funderat på startar upp på söndag men men har int helt bestämmt mig..

Så idag hann jag packa upp och sedan var dett dags att gå på dagens och denna dels sista föreläsning, som blev lite kortare, alla ville hem och skriva pm, tror jag. Själv ska jag ändra lite ikväll mn sen skickar jag nog in den. Efter föreläsningen simmade jag och handlade på väg tillbaka.. har sedan tagit det lite lugnt och ätit lite och ska nu försöka sätta tänderna i pm:t igen, få om jag inte kan få ordning på det..

Något sm inte var allt för kul var dock att under föreläsningen meddelade lärare en att Marjike Breunnings bok hade varit så svår att få tag i av de flesta att den inte kan användas på pm:t längre.. Kul.. Både jag och jenny hade prioriterat den och läst den först och nu är det helt värdelöst.. dessutom köpte jag den så det var 400kr i sjön, hurra or not..

Ja ja tillbaka till pm..

Nu är det nästan bara två veckor kvar till englands resa, kan knappt vänta!

ett tag sen

Nu var det ett tag sen jag skrev och det beror på at jag varit hemma under julen och då har jag inte tänkt på att blogga.. sorry.. kan ge en kort sammanfattningav vad som hänt.. Julen var underbar! och resten av min ediga tid också så skönt att bara komma bort från all skola ett tag.. det har dock blivit en del jobb under lovet, då jag har kört post. och det har varit mycket post och ruskigt kallt åt händerna, men det har ändå varit ganska kul!

De senaste dagarna har jag till slut lyckats få ihop en pm, om dt är bra vet jag dock inte.. men vi får väl se vad läraren säger och vad opponenten hitar att klaga på:S

SEn närmar sig tentan också suck.. men efetr det så avslutar jag äntligen denn kurs och börjar på national ekonomi sitället, om jag klarar kursen vill säga.. KLarade dock förra tentan vilket jag är mycket glad över, skönt att vara av med den!

Något att se fram emot är dock englandsresan som nu är mycket nära, ska verkligen blii riktigt roligt!


RSS 2.0