gående helg och vecka med allvarliga funderingar

Så efter att jag och jenny fått klart våran labb och lämnat in och efter att checkat av ännu en dugga, en aning krånglig denna dock, så åkte jag tillbaka till dalarna över helgen

Fredag blev bara en lugn kväll hemma med idol för mig och kära syster, lördagen hade jag planerat läxorn men det gick som det gick och förmiddagen blev bara lat. Eftermiddagen blev dock bättre träningsmässigt, blev lite förberedelse för älgjakten och jag fick med pappa ut och visa lite älgpass, som denna gång var lie avlägsna vilket betydde uppförsbackar, hyggen utan riktiga stigar och våta myrar. Under denna tid lyckades jag köra ner fötterna i fem myrhål medan pappa bara fastnade i ett, blev dock inte spec. blöt eftersom jag hade nästan hela stövlar..

Söndagen blev tidig start strax efter sex och iväg till skattlösberg för gruvtramp, vilket jag gick med lina som är en aning mer tränad än jag jag lyckades dock nästan hålla hennes fart hela vägen och det var bara sista backen och in i mål det gick lite långsammare..
Gruvtrampen blev fyra timmars gång i ganska snabb takt från skattlösberg till cassels i grängesberg vilket sammanlagt blev 22,2 km, oj oj.. är dock ganska stotlt att vi klarade det på fyra timmar med fikapauser.. sträckan var dock till största del backar och till 98% skogsstig och en massa mossar, vilket är typ träsk nu när det var så blött ut vilket innebar blöta skor efter ca 3 km då vi kom till första mossen, Stormossen, sen fortsatte skorna bara att bli blötare under dagen efter som det näsatn inte var tort någonstans. Värsta var iaf när vi passerade en lite mosse, en plutt mot alla andra, där lyckades jag trampa ner i hål (syntes inte alls att det var något där) och körde ner benet ända till knät i sörjan som var mossen och tippade nästan över innan jag ens fattat att jag var fast, efter en del krångel kunde jag dra oss benet som då var total blöt och mossigt utan hjälp av lina som kommit över utan problem och roade sig åt mina problem..

Sista långa uppförsbacken efter 21km höll dock att totalt ta kål på mig, trodde ärligt inte att det skulle gå hela vägen upp kom jag dock med lätt bortdommnade ben som senare övergick till ren smärta men sen bara blev otrolig trött vilket innebar en kväll i horisontellt läge och utan ansträngning varken fysiskt eller psykiskt..

Vilket innebär att det är läxor som gäller idag:/ Kul var dock att jag fick ut biljett till UF föreläsningen på orsdag då FN:s generalsekreterare(fatta FN:S generalsekreterar hur stort som helst:D) gästar, ska bli mycket intressant!

Det står dock en del krångliga beslut på dagordningen nu, bara ca två veckor kvar innan jag måste välja inriktning på programmet och jag har bara lyckats välja bort ett av fem än så länge, från början tyckte jag valet var självklart internationell politik, eller europastudier men nu överväger jag faktiskt nationalekonomi och statistik också efter att ha läst det. Jag vet att det låter galet och antagligen trist men statistik kan mycket väl bi valet (desutom det med bästa jobbmöjligheter) men vi får se:S

Idag fick jag även veta att jag troligen har möjlighet till en lägenhet men att det blir en aning dyrar och detta kräver även det ett beslut och helst denna vecka.. iband önskar man bara att man var lite och föräldrarna kunde säga gör det här, det är bäst för dig.. även om det är en frihet att välja själv så innebär de mycket ansvar och många sidor man måste ta hänsyn till..

så tänk tänk, ber om en uppenbarelse!!!

so far so good

iadg har jag fått en hel del gjort men kunde blivit mer..

Dagen började med lite läsning och räkning innan förelsäning och efter föreläsning gick jag och jenny upp till datalabbet för att komma igång med vår labbrapport och minitab arbete och hör och häpnad det flöt på riktigt bra, vi var typ nästan klara med minitab men tyvärr hann vi inte klart då det kom en klass som skulle ha salen, tyvärr:( sen krånglade vii lite med några andra datorer men fick inte upp någon minitab och efter ännu lite krångel hemma så gav vi nu upp för dagen och ska fortsätta imorgon bright end early och förhoppningsvis bli klara med uppgiften:)

Nu ska jag läsa lite franska och läsa och räkna lite statistik,sen blir det franska ikväll..

changes of plans

Simningen blev inställd, då jag innan jag skulle gå kollade om jag hade feber och ta-dah visst hade jag det, inte mycket men lite så kändes bäst att inte simma istället cyklade jag till apoteket på heidenstams torg och köpte lite alvedon och lite juice på ICA..

Så nu har jag knapprat lite piller och dricker lite jucie(bra med vätska) och ser lite SATC innan jag ger mig in i franskan igen

så var det måndag igen

efter en helg med ganska mkt lugn och alldeles för lite läxor, hann dock med en sväng och såg flickan som lekte med elden med familjen, rekommenderas- ingen sätter sig på lisbeth salander..  så nu är det iaf måndag igen har tagit mig tillbaka till uppsala och haft dagens förelsäning som jag hela tiden tappade tråden på får försöka bättra mig imorgon för det här måste fastna och just nu är mitt huvud tabula rasa, suck:( sen var det dags för lunch och efter det en liten lur, då jag känt mig väldigt frusen och trött kanske ev. lite feber på väg men hoppas det försvinner tills imorgon.

Det är helt sjukt bara man börjar bli lite dålig även om det antagligen bara är lite huvudvärk och trötthet så är det första man tänker, inte svininfluensan snälla och det är det ju antaglige inte heller men man vet ju aldrig:S hoppas på att komma undan från det och det verkar ju som spridningen just nu iaf har avtagit något, thank god:)

skulle ha blivit lite statistik labb idag men jenny skulle till läkarn så det blir imorgon istället, nu har jag ersatt det plugget med franska har till imorgon en och en halvsida glosor som jag försöker tvinga in i huvudet, tror jag åtminstonde har lyckats med ett kapitel förhoppningsvis kan jag tränga in även det andra innan kvällen tar slut:)

Nu ska jag dock försöka släpa mig iväg och simma en km, vore bra om jag började få upp lite rutiner men det är så segt att komma igång och så skönt med filten i soffan, de har fortfarande inte satt på värmen i rummen, tror jag iaf annars är det bara jag som är ruskig...

En flitig onsdag

Idag kan jag ändå känna att jag fått en hel del gjort, jag har en del kvar men hoppas kunna göra undan lite mer innan kvällen är slut. Pluggade ett stycke, det är räkneuppgifter till PowerPoint från föreläsningarna som gäller idag, har läst hela första boken men hamnat efter på uppgifterna, efter ett tag med dem gav jag mig av ner på stan för 1km simning fick äve med mig nya Cinema som blir tidsfördrivet på tåget hem på fredag om jag lyckas få undan allt annat jag borde göra:)

Sen blev det mat och sedan dessa har jag sutit med uppgifter, har nu bara tio kvar så är jag klar med förra veckans sen har jag bara två kapitel plus tjugo uppgifter till att ta ikapp innan jag ger mig på duggan imorgon.. imorgon är det dessutom gruppövningar på eftermiddagen och vi har även fått ut grupplaborationerna som vi måste börja ta tag i, så tillbaka till korrelationskoffecioenten och regression vilket är avsnittet jag håller på med nu, Jippie!:(

äntligen fungerar det

Har hållit på i dagar att försöka få min jäkla dvd att fungera men det har inte valat sig alls, men sen fick jag infallet att byta ut sladden sagt och gjort och då plötsligt funkade det. Så det är jag mkt nöjd med, otekniska jag håller på lär mig lite iaf:)

Igår startade så en ny vecka och först aföreläsningen flöt på bra och jag var riktigt alert efter det följdes jag och jenny åt hem, vi bor bara tjugo meter typ ifrån varandra, sen blev det lite plugg innan jag sedan åkte iväg på ufföreläsning och dagens föreläsare var ingen annan än statsminister Reinfeldt. och den föreläsningen var verkligen intressant, han var verkligen en bra talar och väldigt väl på läst om allt vilket visade sig under frågestunden även om han vinklade svaren en del:)

Idag var det åter föreläsning och sedan en eftermiddag fylld av räkneuppgifter ligger lite efter och behöver komma ifatt eftersom nästa dugga är på torsdag:/ sen blev det franska och som vanligt var det ett intensivt pass, dock kul och lärde känna några fler idag, iaf ytligt:)

Morgondagens schema består av räkning, simma, äta och räkning och läsning resten av dagen och förhoppningsvis är jag ikapp efter en maratonplugg dag.. har iaf ingen göreläsning

Ha det bra

vad som visade sig bli en kväll av lycka..

Så ännu en dag och det är torsdag redan, dagen började minst sagt segt då jag drog ut på tiden att gå upp nästan 40 minuter vilket innebar att jag precis hann till föreläsningen men jag var i tid med 5 minuter till god! Vad som inte var så bra att cykelbakdäcket hade börjat tappa luft igen:(

Satt igenom föreläsning och efter det gick jag och Jenny upp till datalabbet för att bli klara med minitabinlämningsuppgiften så vi slapp ha den över helgen, jag hade bara lite kvar och efter att jag var klar fick jenny ta mitt c-lösenord för att göra klart sitt, då hon inte fått sitt..

Efter det begav jag mig ner på stan för att skaffa en ny hårpinne, lyckades bryta av min igår kväll:( och det blev en inte riktigt lika bra men får försöka fixa till den gamla när jag åker hem över helgen, jag hoppas det bara är så enkelt som att slipa till den lite. Olyckan var dock att cykel är total punkterad IGEN och på bakdäcket som vanligt, vad är det fr fel på den iegentligen det är som backdäcket har något hadikapp och bara måste paja slangen hela tiden, det här är tror jag sjunde punkteringen jag har på den här cykeln på bakhjulet.. Jag pumpade upp den för att se om det inte bara läckte och gick tillbaka till kantor vilket tar en halvtimme typ i jämförelse med de tio minuter det tar på cykel, det var ju tack och lov fint väder.. Jag har för att inte helt ge upp på mitt hopplösa bakhjul en ny teori om att det är clas ohlsons slangar det är fel på och inte min cykel, så jag gick in på hjulhuset som är specialiserade på cyklar och där man fick hjälp över disk med slangarna och fick en 26x1,5 till min cykel, den var dock tyvärr dubbelt så dyr som clas olle slangen.. de hade även reparation men det blir på över 200 kr så om min cykel fortsätter att punktera sig själv kommer det till slut bli så att cykel hamnar på reparation trots kostanderna. Tidigare när jag bodde hos maria funkade det att gå men när jag bor en bit längre bort nu känns cykel nödvändig..

Så jag gick hem och började krångla med slangbytet och det var faktiskt en skillnad jag märkte med denna nya slang och alla clas olhson slangarna, den här passade precis till skillnad från de tidigare som varit en aning för stora så nu när jag lyckads bytt och pumpat upp däck så har jag stora förhoppningar att det nu kommer hålla, peppar peppar ta i trä.. om cykel punkar på väg till föreäsningen imorgon blir jag tokig och risken är stor att jag bara lämnar den i en buske..

Nåja tillbaka till ämnet, efter jag fixat detta blev det lunch och sedan en långsittare med övningar til kapitlet som jag ännu inte hade och som jag behövde få in innan jag gav mig in på första försöket på duggan som nu finns ut, efter att totalt ha kört fast på standaravvikelse formlen på en uppgift så fick jag tillslut ringa min matematiska far för jag kunde bara inte hitta vad jag gjort fel och efter vissa diskutioner så lyckades jag få hjälp att inse vad som gått galet(tack pappa!) efter det bestämde jag mig trots att jag hade en del uppgifter kvar att jag skulle ge mig i tur med duggan och det blev en stund tänkande, det var dock fri tid och hemma på datorn och jag kunde använda böcker men det underlättar inte räknadet så hemskt mycket, vi har tre försök och man måste ha 8/10 för att klara så det var helt ofattbart skönt när resulatat på försök visade 100%, jag vet det är bara en hemdugga men iaf, det var första kunksapstestet för iår och det känns bara så bra.. Nu kan jag lämna in minitab uppgiften imorgon och duggan är godkänd och får då en relativt fri helg, bara franska och lite uppgifter att göra:)

Efter att ha gjort klart minitab, fixat cykel med hopp om att alla problem är över, gjort uppgifter och klarat duggan har gjort att jag nu känner mig riktigt lycklig, så jag detta firar jag nu med en latte(alldeles perfekt) och en crossiant(himmelsk) tittar lite på ett förhäxad(och känner igen vad bra det är!) och sedan lite idol, detta i min egen soffa, ibland blir livet inte bättre än så. Det känns så fantastiskt då man kan hitta de små ögonblicken av perfektion i vardagen då och då. Det känns bra att veta att jag själv kan skapa dessa stunder ensam, visst det är oftas roligare med andra men det känns underbart att veta att jag faktiskt inte bara klarar mig ensam utan då och då verkligen kan njuta av det. Det ger mig hopp att jag bit för bit hittar min egen plats och väg genom livet och det känns så otroligt bra att veta:)

Det gäller bara att snart hitta svaret på vilken av de fem inriktningarna jag ska välja då detta närmar sig från början var jag säker på att Neken gick bort och även statistik men efter att ha läst kurserna så väger alla ungefär lika, fördelen med statistik är att det är den som med största sannolikhet ger jobb, men det är även den kurs minst väljer.. hmm.. måste verkligen fundera på det:/

Så funderar på att försöka vara riktigt duktig imorgon och försöka stick aiväg och simma innan förelsäningen, hinner tyvärr inte efter för då tar jag tåget hem till underbara Fröjdberget! men föreläsningen börjar nio vilket innebär att om jag ska slippa stressa så måste jag i princip var vid nautilus när de öppnar halv sju vilket innebär att jag måste gå strax före sex och jag är verkligen ingen morgonmänniska:/ men det lutar med att jag gör ett försök så det är bara att se om jag kommer upp eller inte, stay tuned for the answer;)

Det blev visst ett långt inlägg idag kanske kan väga upp bristen på tidigare:) Nu ska jag återgå till min lilla mysbubbla!

A bientôt 

minitab

Så ännu en vecka är igång och försöker starta den duktigt iaf, idag hade vi först föreläsning och till skillnad från förra veckan hamnade jag och jenny inte i kö och typ kom försent när vi skulle köpa kaffe i pausen:) denna gång hade vi pengar klara och stack så fort rasten börja till skillnad  från förra veckan då vi sölade lite och då hamnde sist och fick vänta nästan en kvart:) Så det blev lite fika i solen innan andra delen tog vid, sen fixade vi passer korten och därefter lite minitab läsning innan vi hade just minitabövning. Som faktiskt visade sig vara kul! Nu funderar jag faktiskt på om statistik inriktningen inte är ett alternativ.

När jag kom hem åt jag, repeterade de två franska kapitlenas uttal och glosor till texten för imorgons föreläsning.. sen blev det faktist paus och lite fil, Nausicaä från vindarnas dal som jag lånat av tove och trots att jag var lite tveksam så gillade jag den verkligen, precis som det levande slottet!

Nu är det tillbaka till statistik uppgifter innan jag har planer på lite träning och ev. lte mer minitab mellan föreläsningara imorgon

A bientôt


Kickstart:S

Så var skolan igång igen och oj vilken start, franskan som jag läser extra som kvällskurs kommer bli en heldel arbete för att inte tala om statistiken.. Vilket är många föreläsningar plus gruppövvningar och två laborationer, en inlämningsuppgift i minitabb(statistikprogram som vi ska lära oss på måndag) och sex småduggor som kan ge extrapoäng till tentan vilken den första är nästa torsdag och för att få grepp om statistiken är det en hel del läsning en massa övningsuppgifter och en minitab handbok och en formelsamling vi behöver lära oss ajaj, det kommer krävas fulltidsplugg direkt.. Franskan kommer det nog dessutom behövas ges lite extra tid då jag verkligen bhöver öva uttal, tack och lov att jag köpte till cd-skivan:)

Är inte riktigt uppbackat och upplockat i rummet heller än men det börjar orda upp sig och jag börjar bli riktigt nöjd med resultatet, även om det fortfarande är en aning stökigt:/ Hoppas nu bara att DVD går att fixa och det är det problemet pappa tror hann hittat så vi kan få igång den, efter att ha försökt allt jag kunde komma på överlämnade jag nämligen ärendet till min far som ju faktiskt är specialist på ABB och håller på med elektronik så om han kan fixa det i stor skala på transformationer borde ju DVD:n var en enkel historia...

an dessutom vara nöjd med att jag hittat bra cykelvägar fram och tillbaka till tågstationen, centrum, ekonomikum och humaistiska¨och cykel verkar dessuom hålla:D

nej dags för lite franska övningar

Au Revoir (uttal årwvar;))

RSS 2.0