Bokutmaning

Medans jag kollade runt vilk asom svarat på a-ks utmaning, så upptäckte jag att även Camilla postat en utmaning, och anta den måste man ju;)

1. Ryck närmaste bok i din omgivning.
2. Slå upp sidan 56.
3. Leta upp den sjunde meningen på den sidan.
4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner.
5. Lägg gärna till bokens titel och författare.

"In principle, political executives could take management advice from a wide range of sources-from their own political parties, manadrins, management consultans, academic specialists, business corporations, or political or policy think tanks."

Rexten kommer ur densenatse av tunga kurslitteraturer den otroligt pratiga "Public Managment Reform- A comparative analysis" av Chritopher Pollitt och Geert Bouckaert

Utmaning

Blivit utmanad av Anna-Karin

"Ta den sjätte bilden i den sjätte bildmappen i "dina bilder" och publicera den i din blogg och berätta vad den föreställer."


Komiskt nog så kommer även min bild ifrån avslutningsveckan och till och med från samma dag bara lite tidigare:) Nämligen under tävlingarna, här försöker jag och Camilla att transportera vatten med hjälp av små plastmuggar och vi fick endast använda munnen, vi var dessutom först i ledet vilket innebar mest vatten för oss, att spilla och hälla ut över oss själva eller skicka vidare.. i början gick det inte direkt bra men mot slutet fick vi till det riktigt bra och Camilla jag måste säga att vi blev riktiga proffs:D och kan bara säga att det va en vecka som tack vare underbara människor jag sent kommer glömma:)


Jag utmanar, Lina och Malin om du fått igång din blogg igen;) ni andra har ju redan blivit utmanade:)

märkligt..

Något som slog mig idag var att jag totalt glömde berätta om vad som verkligen var the talk on town igår här i Uppsala, bara gatan brevid där jag bor var det ett rån, där tjuven efterlämnade en väska de misstänkte var en bomb, innan han flydde nerför gatan och precis för bi vår lägenhet.. Detta ledde till att stora delar av vägen jag tar till statsvet och omliggande gator var avspärrade av polisen, det var tydligen dessutom tredje gången på inte så länge som detta hände i Uppsala.. scary:S jag hörde det inte eftersom jag var en bit bort och instängd på stats med pm men mitt på dagen så var det tydligen en ganska rejäll smäll när polisen sköt väska, tack och lov var det bara fejk.. men det fungerade ju på det sätt rånaren menat få polisens fokus på något annat så att han kunde fly.. så hoppas det inte händer igen..

Till lte positivare ämnen ringde posten där jag arbetade i sommrs för att höra om jag kunde jobba lite i jul och glädjande nog vara de mycket positiva och garanterade så gott som arbete även om de skulle höra av sig defenitivt senare..

Slutet närmar sig.. tack och lov:)

Så idag blev ännu en dag som jag och angeliqa spenderade med intensivt pm-skrivande 11-18 men det var det värt för nu är vi nästan klara:) vi har bara små grejer kvar, vilket vi ska försöka ixa imorgon efter förseminariet och sedan själva kolla över det över helgen för att att sedan finputsa på måndag så nu hoppas jag verkligen att jag hinner hem till tisdag och hinner se magnus carlsson konsert men hur saker och ting ser ut så tror jag det:)
Efter pm blev det sedan simning och nu ska jag försöka besavar mina seminariefrågor innan det blir en lugn tvkväll!!

Regn:(

Har varit uppe en liten stund och tidn närmar sig d jag måste gemig upp och gå till statsvet för att treäffa angeliqa och fprtsätta med pmet och det ÖSREGNAR ute.. Så deprimerande, jag vill bara ha snö och jul nu! Hoppas verklgen det är kallar hemma och snöar, så att det blir mycket mysig snö till julmarknaden på lördag! 

pm...

Så efter en tidig morgon bar det av tillbaka till uppsala efter en närmast perfekt helg.. fredagen firade vi mamma och my och tove kom vilket innebar fortsatt arbete med nya CCproduktionen. Lördagen blev det fika med de underbara flickorna Anna-Karin och Malin på Engel.. det var kul eftersom vi inte setts på ett tag.. det blev mycket prat oc även lite planering inför englandsresan:) inte långt kvar.. Kvällen blev myskväll med syster, med traditionella piroger, vindruvor, film och värme:P och lite skjuts på föräldrarna:)

Söndag belv dt åter en tur i skogen förlite jakt och även denna blev det älg.. dock sista gången jag sittr med pappa vilket kändes lite konstigt.. Det blev sedan ännu en lugnkväll..

Idag har det varit pm skrivning större delen av dagen och kommer fortsätta likadant resten av veckan.. men vi kom relativt långt idag så jag hoppas vi blir klara snabbt så jag åer kan bege mg hem till det härliga vinterland fröjdberget nu är:D och i helgen är det även julmarkand i Sunnansjö ska bli så kul och det innebär även början på julen för vår släkt iaf.. och efteråt får vi ta in alla saker:)

Det skulle ha blivit lite simning idag men hade glömt bikini så det blev inget, utan det blev omplanerat till imorgon.. och imorgon lutar det även åt ett besök på gårdsbutiken och ett inköp av den sen tidigare utsedda julkulan.. någon klänning blev det dock inte idag, eftersom det bara fanns L och XL kvar vilket var lite tråkigt då den var jättefin:)

Nu ska jag söka lite om Japans Central Government Reform och lite på British Railways annars blir det en lugn kväll
Ett litet sista tillägg, börjar bli riktigt sugen på att gå och se twilight nästa vecka:)

Kram allihopa!

great..

Kvällen idag har verkligen varit toppen. lite choklad och fantastiska männsikor att prata med först Lina, sedan, Lisa, malin och a-k.. så skönt att prata med dem.. och speciellt tack dig Lisa för att jag kunde öppna upp, du är ett underbart stöd.. så som många andra kvällar har det hittillls blivit för lite plugg och för mycket annat så eftr att kvällens grey är slut så blir det lie nattplugg suck, men jag får skylla mig själva..

Helgen närmar sig:)

En ny rollig helg närmar sig och på fredag går tåget med mig hem mitt på dagen.. helgen innehåller. mammas födelsedag med firande, the upcoming production on the cousins companys nya prodkut;) syster kväll m ev. bio och förhoppningsvis även en träff med tjejerna och som vanligt en del plugg..


Ännu en dag

Så tiden flyter iväg men det har ärligt talat inte hänt så mycket, det har mest varit skola.. Idag spenderade jag, Angeliqa, jenny, cecilia och sarah hla dagen med att gå igenom petersons syn på förfaltningspolitik.. helt jäkla värdelöst..

Men men, vi har lagt upp planering för pm nu och det är skönt så det blir klart innan helsingfors:) negativt dock att tetan kommer allt närmare,,,,

Zzzzzz...

Efter valvakan hade jag igår tänkt mig att jag skulle sova två timmar mitt på dagen och sedan plugga lite och lägga mig tidigt... MEN så blev det inte somnade vid tre och glömde ställa klockan så jag vaknade halv tio och gick upp och borstade tänderna och gick och somnade om vid tio igen.. oopppss.. men skönt var det:)

Idag är jag fortfarande lite små sömnig men det har varit en lugn och skön dag fram till nu då det blir plugg men först lite glass:)

P:S
Tove den var faktiskt ganska bra men jag föredrara faktiskt de gamla, ingen stor favorit av Daniel Craigh du kan vara lugn;) Bio snart med dig kanske?

Going on 30

Så nu har jag passerat min 30:e timme utan sömn och jag mår skit men jag kan inte ångra natten för det var grymt kul..
Kvällen började med nachotallrik och lite cider på vdala kl 8 med Angeliqa, Cecilia och Jenny det skulle ha blivit läxor men blev dock bara prat:) halv elva drog vi vidare till uf lokal på ekonomikum för valvakan.. Efter att alla fyra ha placerat oss på ETT liggunderlag som skulle bli hemmet för resten av kvällen, mest i liggande ställning med live sändning från en av USAs valbevakningskanaler och där låg vi och följde utvecklingen och resultaten som släpptes varje timme ända fram till fem då resultatet äntligen kom.. Obama vann!! Sedan följde väntan på de båda talen första McCaine som hade ett väldigt bra "förlusttal" och sedna mycket senare Obamas vinst tal och framträddande med familj och allt på scenen.. Det hela var så underbart bra, alla underhållande människor som också var där höjde stämningen och halv sju lämnade jag, jenny, cecilia och angeliqa valvakan..

Vi kom nu fram till att det bara var 3,5 timmar till seminariet och att vi lika gärna kunde plugga tills dess.. såsagt och gjort vi gick hem till angeliqa för frukost och plugg, vilket även detta blev mycket prta och främst skratt och flum då alla var en aning borta efetr natten.. Seminariet som följde var et av de segaste någonsin men vi överlevde.. Efter detta letade jag och Angeliqa pm böcker och sedan kunde jag äntligen vända hemmåt vi d två..

Ska nu samla energi till att orka laga lite mat innan jag tar mig en efermiddagslur...

så god natt allihop

byte på egen hand:)

Dagen började vid åtta med lite frukost och sedan lite simning. Efter detta blev det en tur på stan, där jag inköpte farsdagsprsent till, självklart, min far tills på söndag..

Efter det komemr dagens stolta stund jag lyckades byta cykleslängen i min cykel helt utan hjälp.. Kanske något sjävklart men det var första för mig så jag håller huvudet högt efter detta, även om mina händer nu är lite svart fläckiga;)

Eftermiddagn ska fortsätta i duktighetens tecken med städning och sen japansk pol.. och sedan valavaka inatt

Hemma och SNÖ

Efter en riktig toppen dag i Uppsala kan jag bara konstatera att jag trots det saknar Fröjdberget, familjen, vännerna och alla den underbara snö som nu kommit.. Vilken mysig stämning det blir.. till skillnad från här i Uppsala där det bara är kallt utan snö mys faktorna

Quantum of Solace

Dagen starta värre är sådär då jag försov mig och hade tio minuter på mig att komma iväg från det att jag vaknade. Vilket innebar frukost, morgonritualer, plocka ihop lunch och samla ihop alla böcker..

Iväg kom jag och itid var jag.. pust..

dagen började med föreläsning EU och Turkiet 8.15, efetr det fortsatte det farm med lunch och litt. genomgång med Jenny, Angeliqa, Sara och Cecilia vilkrt var riktigt underhållande.. fortsatte vid två med förseminarium och fyra var vi äntligen klara... Då blev det en lite sväng på stan med Jenny, Sara och cecilia. Med dessa flickor blir det även middag imorgon inna vi fortsätter till UF valvaka vid 23 och är där till 6 och sedan seminarium vid tio.. det kan bli ett mycket intressant seminarium:P

Efter att ha inhandlad en lite större väska till alla mina prylar under diverse resor begav jag mig till lägenheten, där jg åt lite; Laggens pannkakor:), och jag bestämde mig att unna mig en bio kväll när du just i kväll är lugt med studier.. Sagt och gjort jag tog med mig och gick på Royal för en titt på nya Bond filem.. vilken jag tyckte var helt okej..

Nu väntar en lugn kväll med bara slapp..

RSS 2.0